Sporters in de sportlight: De familie Biemans

Harry maakt burpees op zijn eigen manier. Start snel, maar is even later de tel al kwijt. Zoon Geert pakt net even wat zwaardere gewichten dan zijn vader. Ondertussen moedigen Ingrid en haar dochter Milou elkaar aan om zo hard mogelijk te roeien. Het wedstrijdje aan het eind van de Power Row verliezen van de boys is tenslotte geen optie!

Samen sporten

De familie Biemans is zeer regelmatig te vinden bij Allround. “Wanneer sporten we niet samen,” lacht Harry.  De groepsles Sprint zit meestal vol met het hele gezin. Naast elkaar op de fiets moedigen ze elkaar aan om het maximale uit de intervaltraining te halen. Ook Power Row wordt regelmatig bezocht door het viertal. “Hierin zit zeker competitie tussen vader/zoon tegen moeder/dochter. Leuk en uitdagend, vinden we dat.” Ingrid zul je tijdens Grit niet snel in de zaal zien, maar vader, zoon en dochter maken er een knalfeestje van. Geert: “Dit zijn mijn favoriete lessen, omdat ze kort en krachtig zijn.” Ook voor Harry en Milou is het korte maar zware karakter van de Sprint en Grit een welkome uitdaging. 

Naast Sprint en Power Row, bezoekt Ingrid wekelijks Body BalanceYin Yoga, en Body Mechanics. “De diversiteit is goed voor de balans tussen lijf en geest,” legt ze uit. Een echt moeder en dochteruitje beleeft ze tijdens Bodypump. Ingrid: “Het begint de dag ervoor al met ‘vergeet je niet aan te melden’!’ Milou: “We vinden het leuk om samen te doen, motiveren elkaar en lachen veel tijdens de les.”

Groepstraining: je kan meer dan je denkt

Zowel Milou als Geert maken deel uit van de jongere generatie die steeds meer deelneemt aan groepstrainingen. Milou: “Je komt jezelf echt tegen in de groepslessen. Je kracht, conditie en mindset: je kan veel meer dan je denkt.” De instructeur, maar ook de familie, vrienden en andere mensen die deelnemen geven haar enorm veel motivatie. Geert noemt daarnaast een hele praktische reden: “Ik weet zelf vaak niet wat ik moet bedenken voor oefeningen, en dan een half uurtje tot het gaatje gaan terwijl ik alles train wat ik wil trainen is ideaal. Daarnaast is de competitie met mijn vader erg leuk. Zeker omdat ik elke keer win,” grijnst hij. 

Dat Sportcenter Allround een tweede huiskamer voor de familie is geworden, komt vooral door het warme karakter van de club. Ingrid: “Allround is een plek waar iedereen welkom is en waar iedereen gelijk is.” Zodra je binnenloopt is de sfeer er al. Het is groot, maar toch persoonlijk. Sociale leden, leuke instructeurs: iedereen groet elkaar en is sociaal. Ook na het sporten gezellig even bijkomen met een shake.” Harry: “We sporten hier graag met elkaar. We lachen ons rot en hebben tegelijk een sportieve uitlaatklep. Het is goed voor lijf, geest en de verbintenis als gezin. Plezier in wat we doen staat bovenaan. En dat beleven we bij Allround zeker.”

1 gedachte over “Sporters in de sportlight: De familie Biemans”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *