Pinkboxing: Allrounder aan het woord

Sporter Yin over haar favoriete les

Ik sportte al bij Allround toen ik nog 15 jaar was. Ik voetbalde maar had erg veel last van bekkeninstabiliteit, een langdurige blessure.

Op advies van de Fysio ben ik gaan fitnessen. Ik kwam bij de oude locatie van Allround terecht. Op mijn oud-docent Harm ter Veen na, kende ik niemand, maar door het kleinschalige sportcomplex en de sfeer voelde ik me bij Allround “thuis”. Samen met mijn moeder werd ik lid. 

Helaas moest ik na een aantal jaar mijn abonnement opzeggen, omdat het niet meer te combineren was met mijn opleiding Toerisme. 

Twee zwangerschappen en bevallingen verder, was mijn bekkeninstabiliteit helaas nog steeds aanwezig.

Wederom op advies van de Fysio ben ik gaan fitnessen. Natuurlijk hoefde ik niet na te denken bij welke sportschool! Ondertussen was Allround verhuisd en een stuk groter geworden, maar de sfeer is gelukkig totaal niet veranderd. Mijn schoonouders Dick en Riek Stoppelenburg sporten er inmiddels ook, en Harm is nog steeds lid!

Ik heb diverse lessen gevolgd, waaronder BodybalanceCircuit en Zumba. Door Corona heb ik thuis ook meegedaan met diverse andere lessen in de woonkamer. Langzaamaan voelde ik dat het beter ging met mijn bekken. Maar ik had nog niet echt een match gevonden in een les die mij de WAUW-factor gaf.

Pinkboxing: Yin's perfecte workout

In de Nieuwsbrief van de maand juni/juli stond de aankondiging voor een nieuwe les: “PinkBoxing 🡪 girls only.”

Ik was enthousiast geworden en heb samen met mijn dochter een les meegedaan.

WAUW! Jaaaa dit is het!!! Dit is mijn perfecte workout! 

Tegenwoordig ga ik elke dinsdagavond samen met mijn dochter naar deze les. En zo herhaalt de geschiedenis zich: ze is 15 jaar en gaat met haar moeder naar de sportschool.

Ik merkte dat ik de training zo leuk vond, dat ik eigenlijk twee keer per week wilde Pinkboxen. Gelukkig was mijn tante Annette ook lid geworden, dus nu ga ik elke donderdagavond samen met haar. Daarnaast probeer ik 1x per maand op zaterdag- of zondagochtend naar de les Bodybalance te gaan. Dit is erg goed voor mijn bekkeninstabiliteit. Soms heb ik zin om te dansen en schrijf ik me in voor Zumba of Salsation. Maar Pinkboxing is mijn favoriet.

Enorme kick

Op de dinsdagavonden geeft Kelvin de les en op de donderdagavonden Jeffrey. Deze trainers geven allebei een eigen twist aan de workout waardoor het lekker afwisselend blijft.

Door de piekmomenten verleg ik steeds weer mijn eigen grenzen en dat is elke les meteen merkbaar. Dat geeft zo’n enorme kick. Met name door het thuiswerken sinds maart (ik werk op De Haagse Hogeschool), is het heerlijk om even helemaal total los te gaan. En als ik beide trainers én mijn buddy’s Chloë en Annette mag geloven, doe ik dat elke keer weer.

Sinds de laatste Corona-regels heb je geen Buddy om mee te sparren. Dat is uiteraard jammer, maar we kunnen gelukkig nog wel trainen op de sportschool. Als mijn trainingsbuddy een keer niet kan, is het ook niet eng om alleen te gaan. De meeste meiden/dames ken ik nu wel en iedereen is positief en coacht elkaar op de piekmomenten. Dat geefteen hele fijne sfeer, en er is niets agressiefs aan.

Aan iedereen het advies: doe een keer mee en ervaar het zelf!


Groetjes van Chloë & Yin Stoppelenburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.