Wat is de beste training?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Maar is er een eenduidig antwoord op deze vraag te geven? “Dé beste training”, bestaat die eigenlijk wel?

Om de vraagsteller een antwoord te kunnen geven, vragen we door. De vraag wordt dan al snel specifieker.
“Wat zijn de beste buikspier oefeningen? Hoe krijg ik stevigere billen, grotere amen of een betere conditie? Hoe voel ik me fitter?” En ga zo maar door. Het zijn allemaal verschillende doelstellingen die dus ook een verschillende aanpak nodig hebben. Now we’re talking.  

De eerste stap

De 'Farmer's Carry' is een uitstekende oefening om wat stappen mee te zetten

De eerste stap om jouw beste training te vinden, is erachter komen wat je exact voor doel voor ogen hebt. Jouw specifieke doel bepaalt in grote mate wat voor jou het beste is. 

Neem bijvoorbeeld krachttraining. Wil je sterker of explosiever worden, grotere spieren kweken, of beter worden in een specifieke sport? Alleen al deze variaties van doelstelling, hebben invloed op de indeling van het krachttrainingsprogramma. Denk aan het aantal herhalingen, het soort oefeningen, de uitvoering (staand, zittend, snel langzaam etc.) En dan hebben we het nog niet eens gehad over trainen met blessures/ klachten, wat vanzelfsprekend ook weer een hele andere aanpak kent. 

Jouw training

Bovenal is het belangrijk is dat je een trainingsvorm moet te vinden, die je leuk vindt om te doen. Dat kan een leuke les zijn of een individuele trainingGroepslessen zijn tijdelijk uit den boze, maar online je favoriete training volgen kan natuurlijk wel. Onze Premium-website biedt inmiddels een hoop lessen aan, die je onder begeleiding van onze digitale instructeurs kunt uitvoeren. Als lid kun je daar in deze tijd gratis van gebruik maken. Je kunt zelfs met één van onze live-gestreamde trainingen meedoen.

Zoek een training die je leuk vindt. Of dat nou krachttraining is, (online) lessen of cardio.

Of misschien is krachttraining wel wat voor jou. We hebben een een enorme uitbreiding aan krachtapparatuur in de tennishal, die ook van pas kan komen. Als je denkt dat krachttraining goed bij jou past, is het misschien een idee om eens met onze instructeurs een schema op te stellen waar je zes tot acht weken zelf mee aan de slag kan.

Toch liever begeleid sporten? De Circuit, Circuit Advanced en Power & Strength trainingen mogen we blijven uitvoeren in de huidige regelgeving.  Ook personal training kan een hele goede optie zijn. Bij Sportcenter Allround hebben we werkelijk voor iedereen passende trainingen in het aanbod, ook in deze gekke tijd. Kom je er zelf niet uit? We helpen je graag. Maak gerust een afspraak aan de balie of mail even naar Info@sportcenterallround.nl
 
Volhouden is een cruciale stap in de weg van succes. Dat lukt het beste als je het naar je zin hebt en gemotiveerd bent en blijft. En daarvoor staan wij voor je klaar.
 
Keep moving, Groet Marc
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *