Circuit Training Advanced

Marc Blikt terug én vooruit:

Circuit Training

De Circuit training die op ons rooster staat is een enorm succes. Zoals je al hebt gemerkt, is er behoorlijk wat veranderd in de fitness. Met de nieuwe apparatuur en opstelling, wordt de Circuit-les nog leuker én effectiever. Binnenkort staat bovendien een nieuwe les op het programma:  ‘Circuit Advanced’.

-door Marc Bonte

CIRCUIT DOOR DE JAREN HEEN

Circuit op onze oude locatie aan de Rijksstraatweg

Twintig jaar geleden ontwikkelden we bij het oude Allround onze eerste ‘circuit training’. Op de oude zolder hadden we acht apparaten op luchtdruk staan. Deze waren lang niet zo geavanceerd als nu, maar boden de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier de spierkracht te trainen. We combineerden dit met een stukje cardio op een loopband en een fiets.

Met de jaren, ontwikkelde behalve de inhoud van de trainingen, ook de materiaalkeuze. In 2005 vonden de Life Circuit-apparaten hun weg naar onze sportschool. Met wat losse materialen erbij, hadden we een leuk les principe, alhoewel het qua functioneel trainen nauwelijks te vergelijken is met nu.

Eén ding was en is duidelijk: Circuit training is bij uitstek dé training om je fitnesscarrière mee te beginnen.

Onze trainers zorgen ervoor dat de oefeningen correct en veilig worden uitgevoerd. De effectiviteit gaat hierdoor met sprongen omhoog. Ook is het samen sporten een enorme stimulans om vooral te blijven komen. Je hoeft niet in je eentje na te denken over wat je nou weer moet gaan doen. De inhoud van de training is al volledig uitgedacht en verandert iedere vier weken zodat het nooit saai wordt

DE TOEKOMST: FUNCTIONAL TRAINING

Previous slide
Next slide

Functioneel trainen, wat is dat eigenlijk?

Fitness ontwikkelt zich constant, en bij Allround volgen en hanteren we nauwlettend de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen in ons vakgebied. De huidige circuit les is een mooi voorbeeld daarvan. Voor iedere standaard oefening op een conventioneel fitness-apparaat, zijn inmiddels meerdere alternatieven te bedenken die meer bijdragen aan het functioneel gebruik van het gehele lichaam. Uiteindelijk draait voor de meeste mensen fitness om het ontwikkelen van een gezonder lichaam, dat in staat is om de alledaagse handelingen uitstekend aan te kunnen.

Om de training naar een nog hoger niveau te tillen, zijn de Life Circuit apparaten recentelijk met pensioen gegaan. Ze zijn vervangen door de gloednieuwe Keiser apparatuur, waarop het hele lichaam op ongekend doeltreffende manier getraind kan worden.

Alle bewegingen in Circuit, zijn er vooral op gericht om beter in het dagelijks leven te functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken van het heupgewricht, zodat bukken en tillen ineens een eitje worden, of aan het vergroten van de balans, ook in moeilijkere situaties. Hoe vaak hoor je niet dat iemand door zijn rug is gegaan, of dat iemand van een trap gevallen is met een doos in zijn handen? Te vaak in ieder geval. Voorkomen is beter dan genezen.

CIRCUIT ADVANCED

Om een nog grotere uitdaging te creëren voor onze leden, komt er ook een variant van de Circuit-les op een wat hoger niveau: Circuit Advanced. De filosofie van Keiser is dat je elke beweging in elke richting en met elke snelheid moet kunnen maken. Dit principe gaan we met name in deze training inzetten. Ook komt er een stukje cardio in, zodat je in één les zowel kracht als conditie traint.

Er zal in Advanced nauwelijks met vaste apparaten gewerkt gaan worden maar veel meer met losse materialen en gewichten, lichaamsgewicht en pulley-stations. Hiermee kun je oneindig veel bewegingsmogelijkheden trainen, ontwikkelen en versterken. Deze 45-minuten durende les gaan we ook weer verspreid over de dag aanbieden.

Met de vrolijke aanmoediging en handige tips van onze trainers en de onmiskenbare inzet van jullie, worden de vernieuwde Circuit lessen zeker weten een feestje om aan mee te doen. En dat terwijl je je hele lichaam traint zoals nooit tevoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Circuit Advanced

Resultaten blijven boeken

Als dat jouw doelstelling is, dan is het verstandig om na verloop van tijd een training op een hoger niveau te gaan doen.

Met Circuit Advanced maak je de volgende stap. Deze training duurt 45 minuten en je werkt 14 stations af op het gebied van cardio en kracht. 

Als je al een tijdje de Circuit Basic aan het doen bent is dit de ideale volgende stap in je sportieve ontwikkeling.

Trainen voor het dagelijks leven

Circuit Advanced bereidt je lichaam voor om zo sterk en weerbaar mogelijk te zijn voor het dagelijkse leven.

Dit betekent dat je op een hogere intensiteit aan de slag gaat, maar ook bijvoorbeeld met complexere oefeningen, die je lichaam klaarstomen voor full body movement door verschillende bewegingsvlakken. De oefeningen worden in meerdere richtingen tegelijk gedaan en onder moeilijkere omstandigheden, bijvoorbeeld op 1 been. Hierdoor wordt het lichaam nog meer uitgedaagd op het gebied van balans, coördinatie en stabiliteit: onmisbare eigenschappen in
het dagelijkse leven.

Neem de volgende stap, en meld je aan via de app!

Gratis weekpas

Is fit zijn en bewegen belangrijk voor je en zoek je daarvoor een enthousiast team? We nodigen je graag uit om ons te leren kennen. Meld je hier aan om gratis onze sportschool in Den Hoorn (nabij Delft en Westland) te testen, waaronder onze lessen pilates.