Terugblik: Weer een bewogen Corona-jaar overwonnen

-door Marc Bonte

Corona, wat een tijd. Herinner je de vorige zomer nog? De Coronaregels werden voorzichtig versoepeld en we kregen meer vrijheid. Iedereen mocht weer op vakantie. Ikzelf vond mijn ‘ontspanning’ tijdens een geweldige trailrun in de Oostenrijkse bergen: de zogeheten ‘Schlegeis 3000’. 

Na de eerste Coronagolf was dit evenement lekker kleinschalig opgezet. Ongestoord in mijn eentje genoot ik van het 17km lange parcours door de bergtoppen, met schitterende vergezichten en een fabuleus mooie zonsopkomst.

Het was een prima manier om weer even energie te tanken na een periode waarin erg veel was gebeurd. Ik wist toen nog niet dat de Coronacrisis nog zoveel voor ons in petto had.

Evenementen

Na de vakantie konden we  weer wat leuke evenementen op poten zetten. Denk aan de Ouder en kind sportdag, de Body and Mind week met klankschalen sessie, voetreflex massages, meditatie workshops, accupunctuur, en yoga workshops in de totaal nieuw vorm gegeven yoga studio.

In september konden we nog een fantastisch spinning event in de tennishal doen waarbij je op een scherm van drie bij zes meter in een virtuele wereld in een oerwoud met dinosaurussen achter je aan, vol gas op de pendalen moest racen.

Van Housend Fitness naar Lockdown 2

In december begon de situatie steeds lastiger te worden. Op de valreep konden we nog een geweldige Fitness & House night in de Fitness Only ruimte organiseren. Lekker knallen tijdens je workout op vette beats verzorgd door deejay Leonais. Alles uiteraard volgens de regels van de overheid.

Vanaf 15 december ging de tweede lockdown in. Helaas kon ons grootste succes nummer de Top 2000 spinning rond de kerstdagen geen doorgang meer hebben. Dit was natuurlijk een zware domper. Als de situatie het toelaat, doen we dat dit jaar dubbel en dwars over. Maak je maar vast klaar, Ernst en Jan.

Online beweging en gezelligheid

De tweede lockdown deed weer een beroep op onze creativiteit en vooral doorzettingsvermogen.

Zowel de medewerkers als de leden lieten zich absoluut van hun beste kant zien. Ondanks de landelijke malaise, hebben we geweldige online evenementen neer kunnen zetten. Denk aan de eerste Allround Pubquiz (deze gaat zeker live herhaald worden), de online bingo, Ganzenbord en ook de Lifestyle sessies met Mariska . Ook de materiaal uitleendienst draaide weer op vollen toeren.

Onze trainers vertaalden hun passie voor lesgeven naar digitaal formaat. Elke dag stonden ze in een lege zaal te knallen, om onze leden thuis in hun favoriete training te voorzien. Ook op ons nieuws blog pronkten iedere week nieuwe tips en tricks, challenges, gerechten van de maand, workouts of the week, en ga zo maar door. (Leon’s puzzelfietstocht of foto-speurtocht lenen zich trouwens uitstekend als activiteit met lekker weer!)

Met z’n allen zetten we onze schouders eronder en bleven we  – Allround getrouw- letterlijk en figuurlijk in beweging.

Allround Outdoor

Groepstrainingen tijdens de lockdown: bij Allround kon het.

Ons vernieuwde buiten-fitness concept Allround Outdoor was een overweldigend succes. Iedere dag stonden op verschillende area’s al onze favoriete lessen op het programma. 

Het was geweldig om weer samen te kunnen trainen, weer of geen weer.

En niet getreurds, het outdoor concept is zeker iets dat we in de toekomst verder ontwikkelen.

Pluim voor de zorg

De grote steunpilaar in het Corona-tijdperk, is zonder twijfel de zorg.

We vonden het niet meer dan op z’n plaats om iets speciaals te organiseren  voor onze zorgmedewerkers, die natuurlijk in deze fase weer behoorlijk belast werden. 

Op 19 juni, mochten we  deze harde werkers in het zonnetje zetten. We organiseerden een gezellige en rustgevende dag compleet met begeleide relaxation sessies en heerlijke High Tea. 

We zijn blij dat we als Sportcenter op deze manier onze waardering konden laten blijken voor deze toppers.

Tijd om te genieten

Ondanks dat Nederland zojuist weer rood kleurt op de Europese coronakaart, hoop ik dat jullie veilig van die welverdiende vakantie kunnen genieten. 

Wat de omstandigheden ook zijn, met z’n allen bewijzen we keer op keer dat Allrounders hoe dan ook in beweging blijven. Een dikke pluim voor jullie allemaal.

En voor iedereen die tijdens de vakantie lekker actief wilt blijven, hebben we trouwens een geweldig leuk vakantiepakket samengesteld. 

Ik wens u allen een geweldige zomer, en kan niet wachten jullie weer terug te zien op de club.

Groet, Marc

1 gedachte over “Terugblik: Weer een bewogen Corona-jaar overwonnen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *