Terugblik: Allround tijdens Corona

Een tijd die ons altijd bij zal blijven

-door Marc Bonte

15 Maart 2020: De dag die we niet gauw gaan vergeten. Op die dag startte de periode die op ons allemaal een enorme uitwerking zou hebben. Deze periode zal een prominente plek krijgen in de geschiedenisboeken, overweldigend en impactvol als ze is.

Het Coronatijdperk begon op die dag. Gekluisterd aan de buis, kregen we van de minister-president te horen dat de volgende dag er veel niet meer kon en mocht. Klokslag 18 uur werd het bord letterlijk van tafel gehaald als je uit eten was. Nederland ging in Lockdown.

Voor ons betekende dat natuurlijk dat we per direct de deuren moesten sluiten. Nu is bij de pakken neerzitten natuurlijk geen optie bij Allround. Dit was het moment om snel te schakelen.

We hadden het al eerder gehad over online sport mogelijkhedden, en binnen ons team circuleerden al wat goede ideeën om hier gestalte aan te geven. Zonder twijfel meteen na de bekendmaking van de sluiting bestelden we bij Coolblue een camera. Dinsdag gingen we al online met de eerste lessen. Dankzij ons fantastische team, heeft dit heel veel mensen de mogelijkheid geboden om ondanks het verplichte thuiszitten, toch nog lekker in beweging te blijven.

In het begin was het best wel raar om onze instructeurs in een lege zaal compleet ervoor te zien gaan. Petje af daarvoor. Je moet het maar kunnen, om zonder deelnemers een geweldige sfeer neer te zetten waarin je de mensen toch weet te vermaken en te trainen.

Thuis aan de slag

Dit was voor veel mensen een leuke gelegenheid om eens iets te proberen wat je normaal niet zou gauw zou gaan doen. Thuis, in je veilige omgeving, al dan niet met de meubels aan de kant geschoven. Het kan heel fijn zijn om te ontdekken wat Bodyjam bijvoorbeeld is, zonder in een zaal tussen al die geroutineerde dansers te hoeven staan (en er dan achter komen dat je misschien toch wat minder soepel bent in de heupjes dan je gehoopt had).

Voor ons gold hetzelfde wat betreft dingen proberen die we niet eerder hadden gedaan.  Binnen korte tijd hadden we een dagelijks programma van live-lessen staan, plus een hele verzameling online trainingen, die je kon doen wanneer je wilde. We zetten een uitleenservice op, waar je sportspullen kon lenen voor eigen gebruik. We creëerden vier 4-weekse online begeleidingsprogramma’s waar je met je eigen coach aan de slag kon op het gebied van kracht, cardio, mobiliteit en core. Ook de lifestyle sessie van Mariska hadden gretig aftrek en mede hierdoor zijn de Coronakilo’s misschien meegevallen. En herinneren jullie #ALLROUNDRUNNING en #ALLROUNDWALKING nog? 

Samen overbrugden we de gedwongen binnen-blijven-periode met de echte Allround-gedachte. Zowel het personeel als de leden: niemand zat stil en we maakten er het beste van.

Buiten sporten

Het was natuurlijk mooi nieuws toen we begin mei hoorden dat we eindelijk buiten met jullie aan de slag konden. In drie dagen stampten we een compleet fitnesspark uit de grond. Compleet met tenten, vlonders, houten trainingsconstructies en zelfs een buiten boksring. De spirit zat er goed in. De keren dat de tenten niet geheel ‘weather-proof’ bleken, stond er altijd wel weer een team paraat om de boel te redden.

Tegelijkertijd grepen we de gehele periode aan om indoor flink huis te houden. De eerste paar weken hadden we het lekker druk met klussen. Het hield niet op bij onderhoud, verven en schoonmaken. Heel wat ruimtes voorzien van een compleet nieuwe look. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe installatie in Studio Allround, onze gloednieuwe Body & Mind zaal, en de Boks inrichting in de oude krachtruimte.

Scroll maar even op je gemak door de slideshow heen voor een impressie, Als je op de foto klikt wordt hij uitvergroot.

Kippenvel

In en ook vooral na deze tijd hebben we enorm veel steun betuigingen gekregen van jullie, onze trouwe leden. Van bloemen tot een kaartje en allerlei andere presentjes. Ik kreeg regelmatig kippenvel op mijn armen. Laatst nog met de zaterdag-spinners, was het lastig om de emoties onder controle te houden.

Het respect en de lof betuigingen zijn dan ook 100 procent wederzijds. Je komt er pas achter wat iets betekent in je leven als het er niet meer is, ook al is het tijdelijk.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en nogmaals:

ONWIJS BEDANKT voor het vertrouwen en steun.

Groet Marc.

4 gedachten over “Terugblik: Allround tijdens Corona”

  1. Mooi verslag Marc, van een periode waarnaar je bijna heimwee krijgt. Creativiteit en heel hard werken van heel het team van Allround. In een woord geweldig wat jullie allemaal voor elkaar hebben gekregen in de afgelopen maanden voor alle leden. Ben trots op jullie en blij dat ik bij Sportcenter Allround sport.

  2. Leuk verslag Marc, en jullie hadden het top geregeld tijdens de periode waar we niet meer naar toe willen. Applaus ? voor het hele team van Allround??

  3. Mooie samenvatting Marc! Met plezier de online lessen gevolgd met de geleende atributen maar wat was heerlijk om weer een voet te zetten op de Allroundbodem. 🙂
    Voor mij leek de periode mei/juni een vervroegd zomerfeestweekje(s). Nogmaals bedankt voor jullie creativiteit en geweldige inzet!

  4. Toppers allemaal! Mooi geschreven, maar vooral mooi om te zien wat een leuk team jullie hebben, met veerkracht en enthousiasme.
    Heel bijzonder hoe jullie er zelf voor jullie team hebben gestaan, met het volle vertrouwen deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *