The Journey: Terugblik en Tijden!

Op de fiets een nieuwe wereld in

The journey: een indoor cycling programma zoals je het nog nooit hebt meegemaakt. Vrijdag 23 september stapten de eerste fietsers in de tennishal van Sportcenter Allround op het zadel.

Op een groot scherm van maar liefst 6 bij 3 meter in de tennishal fietsten de deelnemers in een virtuele omgeving. Die omgeving varieerde van een route fietsen door besneeuwde bergen, tot een massasprint in een verbluffende onderwaterwereld. 

Sterker worden op de fiets

Via een app die met de spinningfiets in verbinding stond, moesten de deelnemers op verschillende intensiteitsniveaus fietsen. De niveaus werden aangegeven via kleuren variërend van blauw, matige intensiteit, naar rood wat weer hoge intensiteit is.

Tijdens The Journey fiets je op jouw eigen FTP-niveau. Dit staat voor Functional Threshold Power. Vertaald naar het Nederlands, betekent dit je Anaerobe Drempel Vermogen. Dat is het vermogen in watt of W/kg dat jij 60 minuten vol kunt houden. Hoe hoger dat vermogen, hoe sterker je bent op de fiets. Het hele programma van THE JOURNEY is ervoor gemaakt om jou conditioneel sterker te maken en uit te dagen.

Tijdens het evenement kleurde de hal volledig mee door de prachtige lichtshow verzorgd door RR-WORKS.

Doe jij mee?

THE JOURNEY staat vanaf nu vast op ons lesrooster! Om mee te doen raden we je aan van te voren een FTP test te doen zodat de workout daadwerkelijk tot zijn recht komt. De FTP test hoeft maar eenmalig gedaan te worden. Overigens is het wel leuk deze over een 2 of 3 maanden is een keer te herhalen. Het gebruik van een hartslagmeter is niet noodzakelijk maar het is zeker een toegevoegde waarde aan je training.

De FTP test kun je op 1 van onze spinningfietsen in de tennishal komen doen. HIER vind je een uitleg hoe je dit kunt doen.  

Deze les is op de volgende tijden:

[table id=38 filter=”The Journey” /]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *