Body & Mind Week: terugblik

Allround? Daar hoort ook Body & Mind bij!

Bij de naam “Allround” hoort Body & Mind. Yoga is enorm populair geworden de afgelopen jaren. We richtten een tijdje geleden een complete zaal in, om alles wat met Body en Mind te maken heeft, een eigen plekje te geven. Een speciaal event om dit te vieren, kon niet ontbreken op onze kalender. Van 7 tot en met 13 september stond Sportcenter Allround in het teken van de  Body en Mind Week.

Het was voor onze leden het perfecte moment om kennis te maken met verschillende activiteiten op dit gebied. Het was een groot succes, en we kunnen met plezier aankondigen dat veel van deze activiteiten terug komen. Lessen als Qi Yoga, Yin Yoga en Bodyflow zijn in hun eerste week druk bezocht, en vanaf aankomende zondag hebben we ook Hatha/Vinyasa Yoga vast op het rooster.

Lees en bekijk hieronder de terugblik!

Maandag

Maandagochtend werd afgetrapt met heerlijke voetreflexmassage bij Ema. Voetreflex helpt het lichaam te ontspannen en daarmee eventuele blokkades te verwijderen en de energiestroming te bevorderen. Hierdoor raken lichaam en geest weer in evenwicht. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Wil je een keer kennismaken met voetreflexmassage? De contactgegevens van Ema liggen bij de balie.

Op maandagavond (en donderdagochtend) stond meditatie met Syona op het programma. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat meditatie vele positieve effecten heeft. De huidige maatschappij vraagt steeds meer of zelfs teveel van ons. Tijdens deze les werden de deelnemers meegenomen in meditatie en leer je de stilte op te zoeken door bewuster het moment te ervaren. 

BREAKING NEWS, binnenkort kun je deelnemen aan de meditatie cursus! Verdere info volgt.

Dinsdag

Dinsdag (en vrijdagavond) vervolgde de week zich met de klankschalenbeleving van Renske. Even tijd voor jezelf en compleet te ontspannen? Dan was dit een ware beleving. De deelnemers lieten zich verrassen door de magie van klank, en het ervaren van de innerlijke stilte tijdens de klankschalenbeleving.

Dinsdagmiddag (en donderdagmiddag) mochten de eerste deelnemers zich melden bij Sandra voor de accupunctuur. Tijdens de behandeling werd op zoek gegaan naar de meridiaan die de pijn veroorzaakt. Door een aantal naalden te plaatsen en het gewricht of de spier samen te bewegen, wordt de pijn meestal al voor een groot gedeelte minder. Wil je ook een keer een accupunctuursessie beleven? Ga dan naar de website van Sandra. https://salacia-delft.nl/

Woensdag

Woensdagochtend kon je deelnemen aan de Yin Yoga workshop met Brenda. Tijdens de Yin Yoga workshop leerden de deelnemers meer over de achtergrond en de bedoeling van Yin Yoga. Wat is Yin Yoga precies en wat is het effect ervan? En hoe zijn de houdingen en de les opgebouwd? Zo waren de deelnemers weer een ervaring rijker. De stap naar de les was daardoor een stuk makkelijker.

Woensdagmiddag (en zaterdagochtend) stond de eerste outdoor activiteit op het programma. De DAO wandeling, wat staat voor ‘’’door aandacht ontspannen’’. Een combinatie van combinatie van wandelen, ademhaling, oefeningen en ontspanning. Het was prachtig weer dus heerlijk om er op uit te gaan.

Donderdag

Naast de acupunctuur in de middag, kon je donderdagavond deelnemen aan de Yoga workshop van Annemarie. Altijd al nieuwsgierig geweest naar yoga, maar nog nooit gedaan?  Wat is yoga nou eigenlijk? Wat doe ik in een les en wat doet het voor mij? Tijdens de workshop oefende je vooral yogahoudingen. Annemarie zette de deelnemers in verschillende houdingen die bij de verschillende stromingen horen. Ze gaf uitleg geven over de juiste technieken, de juiste alignementen, en de juiste manier van ademen, waarbij de zonnegroet natuurlijk niet werd overgeslagen. De deelnemers konden zo ervaren welke vorm van Yoga het beste bij hun past. 

Vrijdag

Vrijdag (en zondag) kon je deelnemen bij Annemarie aan wat is yogatherapie en yogatherapie in de praktijk. Tijdens de ‘Wat is Yoga Therapie’-sessie gaf Annemarie uitgebreid toelichting over Yoga Therapie. Yoga Therapie is niet te verwarren met het beoefenen van yoga in klassikale zin. Yoga Therapie wordt in de regel 1-op-1 gegeven en is zeer persoonlijk van aard.

Na de sessie gaf Annemarie’’ een snufje van wat je zou kunnen verwachten in de praktijk. Aangezien yogatherapie geen agressieve strategie is, maar juist een zachte en veilige aanpak, is het een sterke, maar vaak ook een langzame geneeskunde. De intensiteit en de duur zal per persoon verschillen en gaat meestal in kleine stapjes. Voor sommige cliënten, met name die met ernstige medische problemen, kan therapeutische yoga beginnen met slechts een houding of twee, of een enkele ademhalingsoefening, totdat de cliënt klaar is voor meer.

Weekend

Zaterdag en zondag werden eerdere activiteiten herhaald. Het was super gaaf om te zien dat de animo zo groot was. Voor ons een zeer geslaagde week en voor herhaling vatbaar. Zoals je van ons gewend bent zitten we niet stil en zijn we achter de schermen druk bezig bepaalde activiteiten voort te zetten. Hou ons clubnieuws goed in de gaten!

Namaste            

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *