Keep on moving

-door Marc Bonte

Corona of niet: Sportcenter Allround beweegt vooruit

Wat een rot en onlogisch besluit. Voorlopig moeten alle sportcentra de deuren dicht houden. Onze uitgebreide protocollen om veilig en intelligent fitness te kunnen aanbieden met de garantie op 1,5 meter afstand, zijn in de wind geslagen. Terwijl in andere Europese landen sportfaciliteiten juist als eerste weer open mogen, kiest het Nederlandse kabinet voor een andere weg. Nu is het natuurlijk heel gezellig om met z’n allen lekker op het terras te kunnen zitten. Maar als we het dan toch over gezondheid hebben, lijkt sporten me toch minstens even belangrijk als die bourgondische schranspartij in de sigarettenrook.

Maar goed: terug naar het verhaal dat ik eigenlijk klaar had staan voordat de persconferentie van Rutte mijn humeur verpestte. Uiteindelijk illustreert het misschien juist wel de boodschap die ik wil delen. 

“Spotify merkt gedragsverandering op.” Deze quote kwam ik tegen op een nieuwssite, en ik bedacht me op dat moment dat mijn gedrag de laatste tijd inderdaad aardig is veranderd. Normaal ben ik bijna elke ochtend op Allround, maar de Corona crisis heeft mijn dagelijkse agenda behoorlijk overhoop gehaald. Deze ochtend ben ik namelijk thuis. Terwijl ik mijn eerste koffie van de dag naar binnen werk, brengt Spotify op de achtergrond mijn aanbevolen playlists ter gehore. Plotseling hoor ik heel prominent de muzikale tekst “Keep on Moving”. Ik dacht meteen: hee, dat is een mooie titel voor mijn volgende verhaal.

Keep on moving

Altijd in beweging. Het is één van de motto’s van Allround. We zijn letterlijk en figuurlijk ALTIJD in beweging. Ik hoop dat dat ook voor jullie geldt. Of dat nou thuis via de live-lessen of de online programma’s is, lekker buiten met Running- en Walking Allround, of dat je gewoon lekker zelf bezig bent, al dan niet met onze leenservice. Keep on Moving. Want behalve dat bewegen je lichaam sterker maakt en je weerstand verhoogt, voel je je er gewoon lekkerder door.

Ik merk het zelf ook. Van de Corona-crisis word je gewoon chagrijnig. Maar als ik dan even een lekkere Sprint-les mee fiets, de trappen van flatgebouw op en neer beklim, of simpelweg buiten even een rondje loop, voel ik me meteen een stuk prettiger.

Gezond en veilig sporten tijdens Corona

Natuurlijk is het keihard balen dat we geen gebruik mogen maken van ons mooie sportcentrum. Maar wat we absoluut niet doen, is mokkend stilzitten. Behalve flink te investeren in de eerder genoemde online trainingsmogelijkheden en uitdagingen, zijn we ook binnen het gebouw flink aan het huishouden.

Zo waren de kwasten en verfblikken de afgelopen periode niet aan te slepen. We hebben flink geklust, en er is van alles opgeknapt en verbeterd. We hebben een extra koelsysteem in de Dynamic zaal geïnstalleerd. Het terras heeft een andere look gekregen. Alle muren zijn onder handen genomen. In de fitness is de circuit en strenght-zone ruimer geworden en in elkaar geïntegreerd. In Studio Allround hebben we het podium opnieuw betimmerd en zijn we bezig met de verlichting. Het ventilatiesysteem is gereinigd, en natuurlijk is ALLES super schoongemaakt. 

Ik ben vast nog een hoop dingen vergeten, maar we zijn iedere dag bezig om te zorgen dat de kwaliteit die je van ons gewend bent, niet alleen gewaarborgd blijft, maar verbeterd is als de deuren weer open gaan.

Wat de situatie ook is, bij Allround staan we niet stil. We hebben alles op alles gezet om een veilige omgeving te creëren waarin we weer samen kunnen sporten. Ik kan dan ook niet wachten om iedereen weer te mogen ontvangen, en te verwelkomen in een nog betere versie van Sportcenter Allround. Samen met onze branche vereniging laten we het er niet bij zitten en dringen we er keihard op aan bij de overheid om eerder open te kunnen gaan. 

Buitensport

Tot die tijd blijven we jullie motiveren om te blijven bewegen. De kids zijn buiten al lekker aan het bootcampen. Maar ook voor de volwassenen gaan we uitbreiden met een flinke hoeveelheid buiten sport activiteiten. Wie herinnert zich niet de buiten yoga? En dat was met een wijntje nog eens berengezellig ook. Of een lekkere hiit training buiten zie ik ook wel zitten. Zo zijn er nog veel meer leuke en vooral GEZONDE initiatieven te bedenken. Hebben jullie nog ideeën, mail me.

En tot slot ben ik ook heel benieuwd aan welk nummer jij denkt bij de tekst ‘Keep on Moving.’ Let me know, want dan krijg ik dat Spotify-nummer van vanochtend misschien eindelijk uit m’n hoofd.

7 gedachten over “Keep on moving”

 1. Jeannette van der Kooy

  It’s my life van Bon Jovi

  Sinds 2010 mijn nummer als er iets tegenzit en dan knetter hard in de auto.

 2. Jos Brouwer

  Een mooie en begrijpelijke reactie.
  Wat een goed initiatief om allerlei activiteiten buiten uit te voeren!
  Ga zo door met jullie inventiviteit!
  “Keep on moving using your brains for solutions”.

  Groet Jos

 3. Rob Slingerland

  Machteloos en gefrustreerd de voorlopige besluitvorming aangehoord, zal hier niet weergeven welke woorden ik toen gebruikt heb om mijn onbegrip te uiten maar vooral ongeloof mbt de heropening van andere instellingen, bedrijven en ook sportaccommodaties. Anyway, foto’s van de sportschool laten duidelijk zien dat kosten nog moeite zijn gespaard om het maximaal haalbare qua veiligheid en hygiëne naar de klanten toe te behalen. Duidelijk vakkundigheid en creativiteit en teamspirit om dit alles te bewerkstelligen.Kan niet anders zeggen dat ik trots ben om bij jullie te mogen sporten en dat wat mij betreft we eigenlijk met het heropenen van de scholen ook weer de sportschool in zouden moeten kunnen.
  Wens al het personeel van Allround en alle medesporters heel veel geduld en sterkte toe en hopenlijk tot zo snel mogelijk. Sportieve groet.

 4. Esther van Es

  Zeker! Buitentraining op afstand moet zeker lukken! Als iedereen op de fiets komt dan is er een grote parkeerplaats:-) Ben er graag weer bij! Esther

 5. Zou echt fijn zijn van de zomer toch iets buiten. Ik doe m’n best. Wandel en fiets veel om in beweging te blijven. Maar ik mis jullie en m’n vrijdagse pilatus zo heel erg. Hou vol allemaal. Eens komt het goed..

 6. Jolanda Kouwenoord

  Heerlijk vooruitzicht weer aan de gang. Ook al is het niet ideaal (heb niet voor niets de petitie ondertekend). Kop allemaal: eens komt het echt goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *