Running- en Walking Allround TIPS

DEEL 1: Voorbereiden en verdwalen

Ondertussen zijn jullie al even bezig met #runningallround en #walkingallround en de kilometers vliegen samen met het ene na het andere persoonlijk record ons om de oren hier bij Sportcenter Allround. Super gaaf om te zien hoe fanatiek jullie bezig zijn. In DEEL 1 van deze tweeluik geeft Marc tips om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw run of wandeltocht!

Warming up

Met een warming-up maak je je lichaam klaar voor de inspanning die gaat komen. Waardoor je gelijk goed kan starten aan je training. ook zorgt een goede warming-up voor een betere coördinatie en daarmee dus een betere looptechniek. Je reflexen verbeteren, en daardoor verlaag je de kans op spier- en gewrichtsschade. Hieronder een video met een goede korte warming-up die je voor je training kan gebruiken.

Mobiliteit

Als je mobieler bent heeft je lichaam behalve meer flexibiliteit, meer controle over het bewegingsbereik. Hierdoor kan je bijvoorbeeld grotere passen nemen, maar ook beter een misstap opvangen zonder gelijk geblesseerd te raken. Bodymechanics (dinsdag avond 18:45), Pilates (vrijdag 9:30) of Bodybalance/Bodyflow (zondag 10:00) zijn (LIVE-)lessen die je kan doen om de mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Je vindt ze hier in ons online-lesaanbod, of klik hier om je in te schrijven voor de LIVE-lessen!

Kies er niet voor om voor je training statisch te stretchen, dit werkt namelijk tegenstrijdig ten opzichte van je warming-up. Bij je warming up wil je de tonus in de spieren verhogen en bij statisch stretchen verlaag je juist deze tonus, doe dit pas na je training en kies voor je training voor dynamische stretch oefeningen, we hebben onderaan een video gezet met een warming-up en een aantal dynamische stretch oefeningen.

Verdwaal

Elke keer het zelfde rondje kan er snel voor zorgen dat je de motivatie verliest, sla eens een keer rechtsaf die ene straat in waarvan je niet weer waar die uit komt, misschien  loop je iets verder als normaal misschien niet maar variatie is belangrijk voor je lichaam maar zeker ook voor je geest.

Wees trots

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Het maakt niet uit hoe snel je loopt, hoe vaak je loopt of hoe ver je loopt. Het gaat erom dat je beweegt, en of je nu 5km loopt of 25km, wees trots op je prestatie!

Stay tuned, want volgende week zetten we Deel 2 online!

 

2 gedachten over “Running- en Walking Allround TIPS”

  1. Huub v/d zalm

    Ik vind het moeilijk om mij zelf te motiveren nu ik niet meer kan deel nemen aan het circuit, wel veel wandelen elke dag 10 km

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *