Nieuwe les: Qi Yoga!

Vanaf 7 september : Qi Yoga!

Vanaf 7 september hebben we bij Sportcenter Allround Qi Yoga op het programma! Wat dat nou precies is? Instructeur Sandra Slotboom legt het uit!

Wanneer: 
Maandag 9.45  – 10.45 uur
Woensdag 16.00 – 17.00 uur

-door Sandra Slotboom

Qi yoga is een Oosterse bewegingsvorm, die erop gericht is om je levenskracht (Qi) te versterken en vrij te laten stromen. De Qi stroomt door de meridianen. Door middel van strekkingen, ademhalingsoefeningen en massage breng je balans in de energiestroom door de meridianen. Eventuele stagnaties, die vaak pijn veroorzaken, verminderen of verdwijnen omdat de energie vrijer kan stromen.

Omdat de meridianen met elkaar verbonden zijn kun je door het strekken van de ene meridiaan ook de energiestroom in de andere meridiaan beïnvloeden. De strekkingen, massages en ademhalingsoefeningen stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om ziekten te voorkomen, je leert de energie te beheersen en stimuleert het lichaam om afvalstoffen af te voeren. 

Meridianen

Er zijn verschillende soorten meridianen, bij Qi yoga zijn de hoofdmeridianen de belangrijkste. Iedere hoofdmeridiaan is verbonden met een orgaan en orgaansysteem, ze zijn aangelegd in paren (links en rechts). Yin meridianen lopen aan de binnenkant van het lichaam van beneden naar boven, yang meridianen lopen aan de buitenkant en van boven naar beneden.

De hoofdmeridianen hebben een oppervlakkig verloop waarop de acupunctuurpunten liggen en een intern verloop, diep in het lichaam naar de organen.

Het oppervlakkige gedeelte van de meridianen kunnen we in balans brengen met meridiaanstrekkingen en massage en het diepere deel met ademhalingsoefeningen en meditatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *