Gezondheidsweek 2024

Een week vol leuke workshops, presentaties, en andere gezonde evenementen: de Gezondheidsweek 2024 komt er aan! In de week van 5 februari hebben we weer een hoop leuks voor je in petto. 

Hieronder vind je het huidige overzicht. Is de activiteit vol? Schrijf je dan in voor de reservelijst! Voor alle activiteiten hanteren we een minimaal aantal deelnemers. Wacht dus niet te lang met je inschrijven. Je vindt alle verdere info in de tekst. 

Maandag 5: Weightloss Challenge Informatieavond

weight

Heb jij fijne feestdagen gehad en misschien net even teveel genoten van al dat lekkers? Geeft niets, want op 29 februari start de Weight Loss Challenge 2024!

Maandag 5 februari 19:00: gratis informatie avond

Ben je nieuwsgierig naar de Weight Loss Challenge? Tijdens deze avond krijg je alvast een voorproefje! Ontdek hoe de challenge wordt begeleid op het gebied van voeding, beweging en mindset. Je leert hoe je op een gezonde manier blijvend afvalt en gezondere leefstijl keuzes maakt. 

Uniek is de combinatie van een handige app, online training en groepsbijeenkomsten. Want hoe gaaf is het om dit met een groep te doen? Opgeven is geen optie, daarom zoeken we 12 gemotiveerde
deelnemers.

Alvast meer weten over de daadwerkelijke Challenge of meteen inschrijven? Klik HIER

Dinsdag 6: Workshop effectief omgaan met Stress

Wil jij meer inzicht In jouw energiehuishouding en hoe je die vitaal kan houden? Meld je dan aan voor de workshop ‘effectief omgaan met stress’. 

Je start de workshop met een stresstest, zodat je zelf kan waarnemen waar jij op dit moment staat. Daarna krijg je inzicht hoe jouw energiehuishouding werkt en hoe je deze bewust kan managen. Ook wanneer er bijvoorbeeld energielekken ontstaan vanuit ervaren stress of (onverwerkte) emoties. 

Na deze workshop heb je naast inzicht hebt in jouw stressniveau, handvatten en tools om jouw energiehuishouding te managen en leer je hoe jij positief energie kan bijtanken.

19.00 – 21.00 uur, Kosten € 50,-, Maximaal 12 personen, minimaal 10

Dinsdag 6 en Woensdag 7: Gratis sportmassage

Op 6 en 7 februari biedt FitForTraining Sportsmassage een gratis kennismaking met sportmassage aan.

Sportmassage kan het lichaam voorbereiden op een inspanning en helpen daarvan te herstellen. Ook de gevolgen van een verkeerde houding, vaak in de schouders en in de rug, kunnen met sportmassage worden aangepakt. Hierdoor kan het lichaam weer ‘normaal’ bewegen. Afhankelijk van de klacht worden verschillende handgrepen toegepast. Stevig of ontspannend, net wat het gewenste effect is.

De gratis kennismakingsmassage van 20 minuten Kun je boeken via DEZE LINK 

6 februari van 18:30 – 21:0 uur
7 februari van 19.00: – 21.30 uur

Woensdag 7: Lachworkshop

Hou jij van lachen en ben jij ervoor in tijdens de gezondheidsweek bij Sportcenter Allround eens iets anders te ervaren? Probeer dan Lach-yoga!  

Denk vooral niet aan de yoga die je op een matje uitoefent. Lachyoga is een combinatie van lachen zonder reden met eenvoudige ademhalings- en strekoefeningen. Lachyoga bestaat uit speelse, luchtige oefeningen die een speelse houding stimuleren, waarbij je weer even het kind in jezelf mag ervaren. Je bent in deze les zeker niet verplicht om te lachen. Ik geef ook echt geen lachgarantie af, waarschijnlijk gaat dit gewoon vanzelf. 

Na afloop heb je meer energie, voel je je ontspannen. Je bent lekker los uit je hoofd en uit je gedachten. Je voelt je vrolijk en blij en je gaat na een uur mentaal en emotioneel ontspannen naar huis.

10.30 – 11.30 uur, Kosten € 25,-, Maximaal 20 personen, minimaal 10

Woensdag 7 en Vrijdag 9: Workshops Ontdek de Magie van Water

Tests met verschillende soorten water

Via verschillende testen onthullen we de impact van verschillende soorten water: van plat flessenwater tot bruiswater, kraanwater, gefilterd water en ook geïoniseerd alkalisch water – geïnspireerd door wijsheid uit Japan! Ontdek welke invloed de eigenschappen van deze soorten water kunnen hebben op jouw gezondheid.

Een frisse blik op drinkwater

Na deze workshop realiseer je je dat gezond drinkwater veel verder gaat dan alleen ‘zuiver’ of ‘schoon’.

Water is enorm fascinerend en bevat eigenschappen waar je wellicht nog niet eerder bij hebt stilgestaan.

Ook laat ik je zien hoe je met water eenvoudig en snel groenten en fruit gezonder en smaakvoller kunt maken. Proef zelf het verschil!

Breng je eigen drinkwater mee!

Wacht niet langer en meld je aan voor deze unieke workshop!

7 februari: 20.00 – 21.00 uur, Gratis, Maximaal 12 personen, minimaal 6.

9 februari: 10.00 – 11.00 uur, Gratis, Maximaal 12 personen, minimaal 6.

Kosten: Gratis

Donderdag 8: Presentatie voeding: misleidende supermarktproducten en hoe zit het met sport en voeding?

Je bent gemotiveerd om af te vallen en/of fitter te worden en bent bewust bezig met je voeding. Maar door alle informatie zie je soms door de bomen het bos niet meer. De ontwikkelingen op social media en alle reclames maken het niet makkelijker. Ook de supermarkten kunnen verleidingen opwekken en zelfs misleiden. 

Er zijn ontzettend veel keuzes, maar welke is in jouw geval nou de beste? Met de presentatie ‘Voeding: misleidende producten uit de supermarkt en de ideale combinatie van sport en voeding’, willen we het net wat makkelijker maken.

Uiteraard bestaat er niet één weg naar het bereiken van je doel, iemand die wil afvallen heeft geen baat bij een eetpatroon van iemand die wil aankomen om sterker te worden. We gaan namelijk nog verdiepen in verschillende invloeden van voeding op sport. Denk hierbij aan spierherstel, vetverbranding of de energiehuishouding.

UDATE: De eerste editie is vol. Extra editie als volgt:

19:00 – 20:00 uur, Gratis, Maximaal 12 personen, minimaal 6

20:00 – 21:00 uur, Gratis, Maximaal 12 personen, minimaal 6

 

Vrijdag 9: Hartcoherentie

Hartcoherentie is een eenvoudige ademtechniek, die wetenschappelijk onderzocht is.
Hiermee vertraag je je hartritme en je hart geeft een sein naar je brein om geen stresshormonen aan te maken. Hierdoor gaat je stressmechanisme optimaal werken. De voordelen ervan zijn legio! 

Wil je weten hoe dat precies zit? Kom dan naar de inspiratiesessie hierover op vrijdag 9 februari om 13.15 uur. In de gezondheidsweek kost deze informatieve bijeenkomst 15 euro (i.p.v. 27,50). Minimaal 10 deelnemers.

Inschrijven kan via deze link

Vrijdag 9: Interactieve workshop over slapen met meting lichaamsprofiel (2 sessies)

Sporten en voldoende water drinken zijn belangrijk voor de gezondheid van je rug. Maar vaak wordt het belang van een goede nachtrust en de juiste slaaphouding vergeten. Goed trainen, goed eten en drinken, maar ook goed slapen zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Word jij wakker met nek-, rug- of schouderklachten? ALLROUND en THEO VAN BEEK nodigen jou graag uit op onze workshop “het belang van een correcte slaaphouding”, een interactieve presentatie met stellingen en tips & tricks voor een beter nachtrust.

Ontdek hoe het YUNO slaapconcept jouw 100% correcte slaaphouding verwezenlijkt. Schrijf je dus in op onze workshops op 9 februari in Den Hoorn en slaap snel weer beter!

Sessie 1: 16.00 – 18.00 uur, Sessie 2: 20.00 – 22.00 uur. Gratis. Per sessie maximaal 10 personen (bij minder dan 5 personen gaat het niet door)

Vrijdag 9: Rustmeting (food analysis)

Rustmeting (Food Analysis)

Dit is een metabolische analyse voor voedings- en lifestyle advies

Wil jij advies over je voeding en lifestyle dan kom je met deze 5 minuten test heel veel te weten. We zoeken 4 testpersonen  om een rustmeting mee doen en daarna te voorzien van een persoonlijk advies. 

Tijden: 11u, 11u15, 11u30, 11u45. (iedere test duurt max 15 minuten)

Wat moet je doen?

5 minuten ontspannen in en uitademen

De resultaten:

 • Basaal metabolisme: Identificatie van een mogelijk tekort op het gebied van voeding en spieren
 • Prestatiestofwisseling: Bestaande uit werkstofwisseling + sportactiviteiten
 • Totale caloriebehoefte: Krijg gelijk inzicht of je te veel of te weinig kcal binnen krijgt
 • Vetmetabolisme in procenten: Laat zien of je een gezonde levensstijl volgt
 • Koolhydraatstofwisseling in percentage: Geeft aan of je veel stress ervaart, te intensief traint of een verkeerd dieet volgt
 • Metabolisme flexibiliteit: indicatie hoe snel een verandering kan plaats vinden
 

Let op: Wil je je aanmelden voor de rustmeting dien je 2 uur van te voren niet te eten en drinken m.u.v. water.

Vrijdag 9: Inspanningstest (Activity Analysis)

We zoeken 2 enthousiaste mensen voor een inspanningstest en krijg direct inzicht in een tal van zaken.

Wat moet je doen?

15-20 minuten test op een indoor fiets

Tijden: 12u00, 12u30 (Iedere test duurt max 30 minuten)

De resultaten:

 • Hartslagzones: voor optimale ondersteuning van duurtraining
 • Anaerobe drempel: De ideale overgang tussen vet en koolhydraatstofwisseling
 • Fatmax: De ideale waarde van maximale vetstofwisseling
 • Vo2max: Maximale zuurstofopnamecapaciteit
 • Regeneratie: Hoe snel je kan herstellen
 • Max. prestaties: Indicatie van de maximale prestatie in watt of mph (tempo) en de maximale hartslag
 • VT1 + VT2: Ventilatiedrempels voor mensen die zich specifiek richten op duursporten

Zondag 11: Yoga Nidra

Yoga Nidra is een ontspanningsmethode die zorgt voor een zeer diepe ontspanning en herstel van lichaam en geest. Dit doe je door middel van geleide meditatie. Een stem leidt je door de sessie en verschillende fases heen. Deze methode is anders dan de meeste yogastijlen die je misschien al kent. 

Omdat een Yoga Nidra meditatie in één asana wordt uitgevoerd, namelijk in savasana. Voor de beginnende yogi die dit nog niet kent: dit is de houding waarbij je op je rug ligt met de handpalmen naar boven gericht (de meeste yoga lessen eindigen hiermee). 

Tijdens een Yoga Nidra meditatie raken lichaam en geest in een hele diep staat van ontspanning. Dit niveau van ontspanning is zeer effectief voor het herstel van je lichaam en geest en wel om de volgende reden: Tijdens deze vorm van ontspanning bestaan de begrippen van tijd en locatie even niet meer. 

Dit is een intense en bijzondere staat die je bij andere ontspanningsvormen niet zo snel bereikt.

Yoga nidra, 8.30 – 9:00 uur, Gratis, minimaal 8 deelnemers

 

Zondag 11: Bindweefselmassage

Bindweefselmassage: het bindweefsel (of de fascia) is een aaneengesloten netwerk door ons hele lichaam.

Verklevingen van dit bindweefsel kunnen ervoor zorgen dat spieren moeite krijgen om te bewegen wat leidt tot stijfheid. Ook organen worden omgeven door bindweefsel en kunnen in de problemen komen door deze verklevingen.

Deze verklevingen kunnen ontstaan door zowel fysieke als emotionele stress. Deze stress hoopt zich op en veroorzaakt naast verklevingen (of spierknopen) ook uitdroging van het bindweefsel.

Met behulp van fasciaballen gaan we in deze workshop het bindweefsel bij onszelf losser maken. Hierdoor zullen verklevingen verminderen en bevochtig je het bindweefsel weer waardoor er meer beweeglijkheid in je lichaam ontstaat.

10.30 – 11.15 uur, Kosten € 5,-, Maximaal 18 personen

Zondag 11: IJsbad workshop Adem & IJs

In een ijskoud bad stappen gaat in eerste instantie, bij de meeste mensen, tegen de natuur in. We hebben een natuurlijke aversie tegen kou. Koude temperaturen worden geassocieerd met een oncomfortabel, onprettig gevoel en soms angst. Maar koude training in een ijsbad kent vele voordelen. Lees hier meer

Tijdens deze workshop gaan wij dieper in op de verschillende facetten waarom het nemen van een ijsbad je zoveel kan brengen. De workshop is een introductie in dit alles: stukje theorie, korte koude oefening voor mindset en patronen inzicht, ademoefeningen, voor activering en tot rust brengen (fijne tools om thuis verder mee aan de slag te gaan!). Met als afsluiter de ultieme gecontroleerde uitdaging, het ijsbad!

 
Tijd: 14.30 – 16.30, 
Kosten: € 35,- pp voor leden / € 45,- pp voor niet-leden
Max deelnemers: 10, minimaal 5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *