Outdoordag 2022, wat was je weer mooi!

-door Marc Bonte

We hadden dit jaar een zeer gevarieerd programma met 6 verschillende activiteiten: een wandeltocht, mountainbikerit, X-Core, yoga, Hyrox workout en de workshop Just breathe met ijsbad. Voor ieder wat wils dus. 

Alle activiteiten waren nagenoeg volgeboekt. Het beloofde dus een super gezellige dag te worden, met een heerlijke barbecue na afloop. Ook het weerbericht was positief. De verwachtingen waren dus hooggespannen. Zie dat dan maar weer waar te maken. Die uitdaging gaan we met z’n allen natuurlijk graag aan.

 

Wandeltocht

De wandeltocht werd begeleid door Saskia en Jacqueline. Het was een mooie route door Midden-Delfland en liep over een van de oudste dijkjes die er in dit gebied te vinden is: de Mantjeskade. Dit pad werd rond het jaar 1200 (!) aangelegd om bij dijkdoorbraken een droge verbinding te houden. De kade begint bij Tanthof, en loopt tot aan de Abtswoudseweg. De tocht was zo’n 12 kilometer lang en er liepen zeker meer dan 30 wandelaars mee.

 

X-Core

Doordat de X-Core deelnemers met de silentdisco-sets werkten, was er buiten alleen maar het geluid van het grit in de buizen te horen tijdens deze workout. En alleen al aan dit geluid en ritme te horen, wist je dat het er behoorlijk heftig aan toe ging.  Shamangi was de grote inspirator tijdens deze workout, en is ook sinds kort op de donderdag en vrijdag bij Allround te vinden. Absolute aanrader voor iedereen die zo snel mogelijk op een leuke manier zijn sixpack en sterke core wilt creëren.

 

Yoga

De yoga outdoor experience was ook met de silent disco sets een mooie ervaring, lekker in de natuur. Eén zijn met je lichaam en geest onder begeleiding van Mylene, Brenda en Manon. Ik dacht zelfs eventjes dat er rookeffecten werden ingezet, maar dit was het vuurwerk op het voetbalveld. Het gaf het geheel voor mij wel een extra mystieke lading. Outdoor Yoga was absoluut goed voor Body & Mind.

 

Hyrox

De Hyrox workout begon met twee kilometer hardlopen naar het veld van de ijsbaan. Daar moesten 4 onderdelen worden volbracht: autobanden trekken over 200 meter, farmer walk estafette met twee keer 24 kg kettlebells, een broadjump race en als laatste walking lunges met een barbell boven je hoofd. Bij alle onderdelen moest er door de duo’s vooral goed worden samengewerkt en werd de gekozen tactiek ook belangrijk. Na het laatste onderdeel weer terug naar Allround, waar nog een roei estafette en een flinke serie wallballs klaarstond. Alle 16 deelnemers brachten het er allemaal mede door de aanmoedigingen van Siem goed vanaf.

 

Just Breathe

Just Breathe en het ijsbad werd door Marcel Koehorst begeleid. Ademhalen: het lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat ook altijd zo? Denk eens hoe je lichaam reageert onder stressvolle omstandigheden? En dat is ook precies wat er met een ijsbad gecreëerd wordt. Door je ademhaling dan optimaal te gebruiken is ook zo’n extreme situatie voor iedereen te doen en zo voel je jezelf ook een beetje een super mens net als Wim Hof. Bovenal leer je rust in je lichaam te krijgen om weerstand te bieden aan de hectiek van alle dag.

 

Mountainbike en BBQ

De mountainbike rit met Ernst en Herman werd een combi tussen Urban jungle en de onverharde paden in de Kerkpolder. Aan de hongerige blikken na afloop tijdens de de barbecue kon je goed zien dat er hier met een aardig tempo gefietst was. Tijdens de barbecue zag ik ook regelmatig de nieuwe herstel drank uit ons assortiment rond gaan : Thrive, dit is een nul procent alcohol bier met proteine, erg lekker en fris op IPA wijze bereid. Ik kan hem aan raden na een stevige trainning.

Zo kunnen we weer terug kijken op een uiterst succesvolle en gezellige dag. Ik kan niet wachten op ons volgende evenement, de Mediterraanse avond met Live muziek en hapjes en drankjes uit de landen rond de Middellandse zee. De ideale voorbereiding voor je zomer vakantie, schrijf snel in en tot dan!

Ciao Marc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *