MTT: Return of the Mad Man!

Hans Bulsing: een opmerkelijke verschijning binnen Sportcenter Allround is hij zeker! Maar wist je dat deze wildebras in het verleden wekelijks voor de RPM-lessen op de trappers stond?

Een tijdje terug hadden we een vacature  voor een RPM -docent. In onze mailbox vonden we leuk nieuws: The Mad Man is back!

Wat deed je besluiten om te reageren op de vacature RPM instructeur?

Eigenlijk wilde ik al een tijdje weer les gaan geven. Ik miste uiteraard het lesgeven, mensen entertainen, ik miste ook het wij-gevoel met de Allround crew! 

Hoe ben je bij Allround terecht gekomen?

Ik loop al rond bij Allround, sinds 1994. Ik was net verhuisd naar Delft Tanthof in maart, en ik had een kapper gevonden in Den Hoorn, Rob Crijns. Ik trainde toen nog in wateringen, maar alleen dat ritje daar naartoe, ongeveer 30/40 minuten heen en terug, maakte het sporten een hele onderneming. Ik vertelde Rob dat ik op zoek was naar een no-nonsens sportschool in de buurt. Nou, zei Rob, hier om de hoek bij de oude palletfabriek zijn een paar gasten uit Schipluiden begonnen en ik hoor via via dat ze goed zijn en aan jouw wensen voldoen. Stukje sociaal, en met goede begeleiding. 

En toen was je ineens RPM-docent…

Ergens in 2002 merkte ik, dat Allround een tekort had aan RPM-docenten. Ik vroeg aan Leon, of dat niets voor mij was. Leon vond het een goed idee, maar zou het voorleggen bij Mark. Naar huis terug fietsend, dacht ik: wat heb ik nou net gedaan?

Het 2e uur donderdagavond werd mijn vaste lesuur en het werd een regelrechte hit. Mensen stonden tot buiten om een, toen nog, muntje te bemachtigen en sommigen stonden met lege handen en moesten of voor zichzelf trainen of togen teleurgesteld huiswaarts.

Schreeuwen, grommen, muziek hard, spuiten met water, het leek wel een rock-concert… einde van de les lieten we een dampend lokaal achter… 

Ik heb dus ongeveer vanaf 2002 tot 2012 met veel plezier, en terugkijkend op een mooie tijd ook in de samenwerking met de Allround crew, les gegeven en sta dus nu op het punt om 10 jaar na dato weer te beginnen.

Wat vind je zo leuk aan RPM?

 Leuke aan RPM is dat je in 45min helemaal kapot kan gaan. Maar ook de muziek, in combinatie met de instructeur, ‘maakt’ de les. Ik ben gek van muziek en ik hou van alle soorten muziek, als er maar passie in zit! Dus van Metallica tot Ramses Shaffy, het gaat om de energie die mij triggert. En mijn trigger zijn de mensen die voor mij zitten. De 1 wilt tot het maximale gaan, de ander komt om een uurtje vermaakt te worden en dat kan beide in 1 en dezelfde les zitten, dat vind ik zo gaaf aan dit concept.

Waarom mag RPM niet ontbreken aan je sportprogramma?

Voor mij is RPM belangrijk, omdat ik veel circuit trainingen doe, waarbij ik voornamelijk mijn bovenlijf en core train. Ik heb nooit zoveel zin om steeds die gewichten te moeten wisselen, dus met RPM kan ik specifiek en 45 minuten lang mijn benen trainen. Anders heb ik een leuk getraind bovenlijf, maar zitten er twee spaghetti slierten van benen eronder, dat is toch geen gezicht.

Wat zijn je andere favoriete lessen?

Ik train 5/6 keer per week in een groepsles en daarnaast 1 of 2 keer per week voor mijzelf met gewichten. Ik begin altijd met 20/30min warming-up op de crosstrainer, zodat ik goed opgewarmd ben om te kunnen knallen!

Het meeste ben ik te vinden bij HITT, Total Fit, Power & Strength en Circuit.

Favoriet is HITT, smijten met slamball’s, kapot gaan met een oefening met de touwen, opdrukken, met gewichten, stukje sprinten etc.

Wat ik echt fijn aan deze 4 trainingen: ze bevatten altijd buikspieren en een stuk uithoudingsvermogen, naast het krijgen van spierkracht. En elke maand hebben deze vier lessen weer nieuwe oefeningen, waardoor de spieren niet gaan wennen aan 1 soort belasting en oefening. Dat maakt mij ook sterker en geeft mij weer de bijna perfecte mobiliteit in en aan mijn lijf.

Wie moet er vooral naar jouw les komen?

 Mensen zijn welkom als ze zoeken naar een combinatie van hard werken, lol hebben en ook lekker een uurtje uit hun dagelijkse beslommeringen willen zijn… 

En geloof me… ik ga zelf ook dood tijdens zo’n les, dat wordt wel weer wennen met m’n les geven, want alleen train ik altijd tot the max en kan ik tijdens de les geen boeh of bah zeggen. Dat lijkt mij niet zo handig, als ik straks weer voor de klas zit, maar ik kijk er weer enorm naar uit. Ik hoop en ga ervan uit, dat ik in de loop van oktober op mijzelf ga beginnen, want momenteel zit ik nog in te dribbelen naast Leon. 

Ik kijk ernaar uit om de mensen voor mij te zien zitten en weer een goed gevoel te geven. Daarnaast is het fijn om weer onderdeel te mogen zijn van Allround, hoewel, ik behoor zo langzamerhand tot het meubilair 😉

Groetjes,

 Hans 

3 gedachten over “MTT: Return of the Mad Man!”

  1. Leuk verhaal Hans, ik hoorde ook al goede verhalen dus ben benieuwd naar je lessen, kijk ernaar uit.
    Succes en tot gauw in je les, Ed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *