Meet the trainer: Shamangi!

De energie spat ervan af in de XCORE trainingen van Shamangi. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met deze topper. Lees snel verder!

De nieuwste trainer van Sportcenter Allround: stel jezelf eens voor!

“Hallo allemaal, ik ben Shamangi en ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Delft. Als kind had ik altijd al een fascinatie voor alles wat met fitness te maken had. lk studeerde bedrijfskunde in Rotterdam en ik had een bijbaantje op kantoor. Al dat zitten leek me niet goed voor m’n lijf en ik schreef me in bij een sportschool, waar ik na een paar weken gevraagd werd of ik groepslessen wilde geven. Ik was meteen enthousiast en 26 jaar later ben ik dat nog steeds. Ik heb veel verschillende opleidingen gedaan en ik geef nu onder andere Xcore, Body Balance, Body Pump, Barre, Pilates, BBB en (Power) Yoga. Als ik geen groepslessen geef, werk ik als coordinator bij de TU Delft, waar ik naast de groepslessen evenementen organiseer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling van studenten en promovendi. Daarnaast ben ik bezig met een traineeship om mastertrainer Xcore te worden. Een mastertrainer bedenkt choreografieën, neemt instructievideo’s op en leidt andere mensen op tot instructeur.”

Je geeft de nieuwste les op ons rooster: XCORE. Wat is dat precies?

“Xcore is een intensieve les van 45 minuten waarin je je hele lichaam traint met de XCO trainer; een metalen buis die gevuld is met grit. De XCO trainer is ooit bedacht door een fysiotherapeut om honkballers te helpen revalideren van schouderblessures. Xcore versterkt op een veilige manier je spieren en je cardiovasculaire uithoudingsvermogen gaat omhoog. Naarmate je ouder wordt, verslapt je bindweefsel en kun je je spieren keihard trainen, maar kan je lichaam toch slapper ogen. XCO is uitermate geschikt om je bindweefsel te versterken. Daarnaast is XCO fun en een geweldige aanvulling op de trainingen die je al doet. Het volgt net als de lessen van Les Mills een vast format, dus het went heel snel. Xcore komt uit Nederland, maar is hard op weg Europa te veroveren.”

Wie kunnen er allemaal terecht in jouw les?

“XCO is geschikt voor alle leeftijden en trainingsniveaus. Het leuke van XCO vind ik de opzwepende muziek en het feit dat er geen ingewikkelde pasjes in zitten. Wat je kunt verwachten is plezier, zweetdruppels, een strakkere buik en armen en een grote glimlach.”

Hoe ervaar je de club?

“Velen van jullie kennen mij van diverse invallessen en ik ben erg blij dat ik nu wekelijks bij Allround les mag geven. Als mensen een gezellige club zoeken waar ze goed worden begeleid, raad ik altijd Allround aan. Wat ik zelf heel fijn vind is de sfeer tussen de klanten onderling. Als je binnenkomt word je niet alleen hartelijk begroet door de medewerkers, maar ook door de leden. Daarnaast gaat Allround met z’n tijd mee op het gebied van fitness.” 

Voordat je zelf lesgaf, kwam je al met Allround in aanraking. Vertel eens?

“Zo’n 25 jaar geleden was Allround de eerste club in de buurt waar spinning gegeven werd en dat wilde ik uitproberen. Ik ging naar de club (die toen nog op een andere locatie was) maar omdat de les vol zat heb ik meegedaan met een andere les die ik nog nooit had gedaan: Body Pump met Leon.”

We zijn dolblij met jou als trainer Shamangi, en Leon komt binnenkort eens een lesje bij jou meedoen 🙂 

Lijkt het je leuk om een keer XCORE te proberen? Reserveer via de app. Twijfel je nog, of heb je vragen? Laat het ons weten, we helpen je dolgraag op weg!

1 gedachte over “Meet the trainer: Shamangi!”

  1. Welkom shamangi?,
    Al jaren volg ik regelmatig lesjes je en kan dus uit ervaring spreken dat Allround een topper rijker is!
    Kom ook snel deze nieuwe les uitproberen ?‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *