Mediterraanse Avond: de terugblik

-door Marc Bonte

Vrijdag 10 juni; het was me het feestje wel. De avond stond vooral in het teken van gezelligheid en plezier, op Mediterraanse wijze. Dat is zeker gelukt met de heerlijke aanwezige mediterraanse hapjes en muzikale ondersteuning in Mediterraanse sferen van Aymar Torres.

Welkomstdrank(-jes)

Bij binnenkomst kon iedereen genieten van een welkomstdrankje uit drie thema landen: limoncello uit Italië, pernod uit Frankrijk en natuurlijk Ouzo uit Griekenland. Daarnaast gingen er heerlijke wijnen rond van onze huisslijter Bas Berkhout. Zo kwamen we de avond wel door!

PIZZA!!!

Wie kent deze bekende hit van onze rossige volkszanger niet? Het was zeker “effe wachten” dat de pizza’s van Marc uit de hout gestookte ovens kwamen. Uit de gretige afname bleek dat ze zeker in de smaak vielen!

Mediterraanse Spelletjes

Iedere deelnemer kreeg 5 fiches die je kon verliezen en winnen door iemand uit te dagen voor een Mediterraans spelletje. Zo was er het Italiaanse schietspel waar iemand het presteerde om drie keer in de roos te schieten. De maffia zou trots zijn.

Bij het Griekse bordenwerpen ontstond een prachtige en spannende finale met een recordafstand van maar liefst ACHT meter door Linda en Nina. Ook het bekende spelletje (Jeu de Boules) uit Frankrijk het werd door velen fanatiek gespeeld. En dan hadden we ook nog ouderwets ballengooien op Italiaanse bierflesjes.

Aan het einde van de avond was er 1 winnaar met de meeste fiches, Jasper! Zoals je kan zien kan ik erg goed tegen m’n verlies.

Je hoort meteen als deze bijzondere gezellige avond vervolg gaat krijgen. Hasta la vista!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *