Jeffrey’s Home Made Granola!

De keuken van Jeffrey: Home Made Granola

Deze maand deelt trainer Jeffrey zijn recept voor granola met ons. Lekker als gezond ontbijt, en leuk om zelf te maken volgens je eigen voorkeuren. Check deze video, waar Jeffrey alles haarfijn uitlegt. Volledig recept en werkwijze staan eronder. 

Wat heb je nodig?

  • Braadslee
  • 300 gram havermout
  • 60 gram kokos
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • 2 eetlepels (Zonnebloem)olie
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 150 gram goji bessen of cranberries (na de oventijd )
  • 100 gram pompoempitten (na de oventijd )

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de havermout, kokos kokos en hazelnoten in een braadslee. Hussel alles lekker door elkaar.
  3. Voeg tijdens het husselen de olie en de agavesiroop toe.
  4. Plaats het nu in de oven op 170 graden voor ongeveer 30 minuten. Ik zit zelf meestal rond de 28 minuten.
  5. Tussendoor om de 10 minuten om aanbranden te voorkomen.
  6. Als de oventijd voorbij is laat dan de Granola ongeveer een uur afkoelen
  7. Daarna kunnen de extra ingrediënten worden toegevoegd.

Tips:

Voeg altijd toe:

  • 150 gram Goji bessen of Cranberries. Mijn voorkeur gaat uit naar Goji bessen
  • 100 gram pompenpitten

Optioneel kun je nog vele superfoods en lekkere dingen toevoegen. Ik heb zelf van de volgende ingrediënten allemaal 100 gram toegevoegd.

  •        Lijnzaad
  •        Chia zaad
  •        Cacao nibs (gehakte stukjes pure chocola is ook heerlijk)
  •        Voor het eerst bee pollen toegevoegd. Geven wat extra bite.
 Klik hieronder door de slideshow heen voor foto begeleiding!
Basis ingrediënten
De oven in!
Vergeet niet te husselen
Zo komt het uit de oven
Voeg extra ingrediënten toe
Met extra ingrediënten
Previous
Next

Ik hoop dat jullie heerlijk aan de slag kunnen met dit gerecht! Ik hoor graag hoe je Granola is geworden, en wat je hebt gedaan om het nog lekkerder te maken!

6 reacties op “Jeffrey’s Home Made Granola!”

  1. Kleine moeite eigenlijk voor een veel puurder product! En alles wat je overhoudt kan gebruikt worden om een goed gevulde havermoutpap mee te maken. Voor de afwisseling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Scroll naar top