Hyrox: een fitness event voor iedereen

De Hyrox wordt steeds populairder bij Sportcenter Allround. In tegenstelling tot andere fitnesscompetities, is de Hyrox opgezet zodat iedereen kan deelnemen, ongeacht fitnessniveau. Er is geen tijdslimiet, en de oefeningen zijn relatief simpel. Het is vooral een uitdaging die je in je eentje of als koppel aangaat, met een flinke dosis zelfvoldoening als resultaat.

Eind vorig jaar verschenen we met 24 Allrounders aan de start in een bomvolle Rai. Vorig weekend was de Ahoy aan de beurt, waar maar liefst 30 Allrounders de uitdaging met zichzelf aangingen op het grootste fitnessevenement van Nederland. Allemaal werkten ze op hun eigen niveau naar hun eigen topprestatie: het finishen van de Hyrox.

Lees hieronder hun inspirerende verhalen, en ontdek dat ook JIJ in staat bent om die eindstreep te  halen! 

Wil je meer weten over de Hyrox? Laat het ons weten, of trek gewoon één van onze medewerkers aan de mouw! We hebben een speciale informatie avond gepland op 30  juni. 

In November staat er weer een Hyrox in de RAI Amsterdam. Of als je niet kan wachten organiseren we 2 juli onze eigen HYROX-games. En natuurlijk ben je van harte welkom op de Hyrox trainingen! Meer lezen over de voorgaande edities? Klik hier!

Marc Bonte

Het is niet meer bij te houden aan hoeveel runs en fitnessevents Marc al heeft meegedaan. Toch is de Hyrox is één van zijn absolute favorieten. 

“De Hyrox is hét fitness evenement voor werkelijk iedereen die een mooie uitdaging zoekt. Dat maakt het zo tof.

Je moet alleen niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken.

De laagdrempeligheid, maakt dit zo’n geweldig evenement. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om deel te nemen.

Ik zag deze editie zelfs iemand op krukken het parcours afleggen, en later iemand met een blade in plaats van een onderbeen.   

Het gaat niet om de strijd met elkaar, maar om de uitdaging met jezelf. Om het geweldige voldane gevoel dat je hebt wanneer je over de finishlijn komt, met jouw eigen topprestatie in je zak. Om de teamspirit, met je maatje, en met alle Allrounders die achter je staan.

En deze gedachte strookt perfect bij Sportcenter Allround: fitness is voor iedereen.”

Peter Oord

Peter besloot zich samen met trainer Kelvin drie weken voor de start tóch nog in te schrijven. Best spannend zo voor de eerste keer.

“Allereerst hartelijk dank voor het feit dat ik mee heb mogen doen aan de Hyrox Rotterdam namens Allround!
Ik vond het een geweldig goed georganiseerd evenement, goede sfeer en lekkere muziek.

Ik had op voorhand geen idee wat me precies te wachten stond. Natuurlijk alle oefeningen wel geoefend, maar nu moest alles achter elkaar. De overgang van de oefeningen naar het hardlopen vond ik het lastigste… je ademhaling weer onder controle krijgen.

Leuk ook om dit samen te doen.

Kelvin heeft ons uiteindelijk opgegeven, terwijl ik nog twijfelde.
Kijk nu al uit naar de volgende editie. Ik weet nu wat me te wachten staat.”

Monique Alsemgeest

Monique onderging een aantal intensieve knie operaties. Dit weerhield haar er niet van om voor de tweede keer aan de start (en finish) te verschijnen.

“De strijd met jezelf aangaan is voor mij de  belangrijkste reden om mee te doen en daarnaast is het mooi om dat met de mede-deelnemers van Allround te beleven.

De kracht vinden om door te gaan en te merken dat je meer kan dan je denkt is voor mij de reden om mee te blijven doen.

Als je over de finish komt geeft dat zo’n voldaan en trots gevoel (Hy on Hyrox ?) dus op naar de volgende!”

Sisca Hoek

Na twee keer als duo te hebben meegedaan, schreef Sisca zich voor het eerst in als single. En ze heeft er nog steeds geen genoeg van.

“Mijn 3e Hyrox. De eerste keer als single. Hoe ga ik dit volhouden tot het eind? Die gedachte had ik nu meer dan ooit. Tegelijkertijd had ik ook een bepaalde rust omdat ik alleen aan mezelf hoefde te denken.

Helemaal kapot over de finish dacht ik: ‘ok deze heb ik afgevinkt. Klaar ermee.’ Maar eenmaal weer een beetje bijgekomen zegt een stemmetje in mij: ok nog 1 keertje dan?!

De support van de Allrounders brengen je uiteindelijk altijd over de streep.” 

Kelvin Hannewijk

Trainer en in-huis fysio Kelvin begeleidde enkele deelnemers van een blessure, naar een topprestatie op de hyrox

“De strijd met jezelf aangaan en dat met de mede-Allrounders te beleven. De kracht vinden om door te gaan en te merken dat je meer kan dan je denkt; hoe lekker is dat?

En dat is het mooie, iedereen die finisht komt met dat zelfde trotse gevoel over de eindstreep en dat motiveert enorm.

De Hyrox is een perfecte plek om jezelf in het zonnetje te zetten. Ongeacht je fitnessniveau. 

Schroom vooral niet om het te proberen, we helpen je graag daarbij. Ook JIJ kan meedoen met deze leuke sport en met deze enthousiaste groep Allrounders.”  

Nog even een dikke pluim voor alle deelnemende Allrounders!

*Allround Deelnemers Rotterdam Hyrox 2023 : Marc Bonte, Rianne Rijkhoff, Brigit Bonte, Esther Ruijsbroek, Anouk van Asselt, Jasper Hoek, Kelvin Hannewijk, Peter van Oord, Patrick Huisman, Marieke Veenstra, Richard van ’t Noordende, Saskia Veldhoven, Wesley Knot, Sisca Hoek, Theo Klootwijk, Miranda Noordam, Yasmine Kilic, Annemijn Kruithof, Maaike van Kesteren, Richard Moerman, Mirjam Wiellaard, Alwin Kersbergen, Seger Kersbergen, Job Joosse, Esmee Verhoeks, Mark Greidanus, Monique Alsemgeest

Doe jij met ons mee?

Ook JIJ bent in staat tot jouw eigen topprestatie!

Sta je te popelen om zelf mee te doen? Of wil je eerst wat meer informatie? Of zoek je een buddy om als duo mee te doen? Laat dan hieronder je gegevens achter en we gaan je op weg helpen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *