Team Allround in actie op een bomvolle HYROX!

-door Marc Bonte

Zaterdag 22 oktober stond ons weer een geweldige uitdaging te wachten: de nationale Hyrox-games in de RAI Amsterdam. Team Allround verscheen dit keer met maar liefst 24 Deelnemers aan de start voor de derde editie van dit grootse fitness-evenement, dat volledig uitverkocht was (inclusief spectator tickets). We hadden een aantal first timers, maar ook de routiniers die ook al meededen aan de eerdere edities van dit immens populaire evenement. 

Wat is HYROX?
Het internationaal befaamde HYROX, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste fitness evenement van Nederland. Met acht onderdelen, die constant afgewisseld worden met een kilometer hardlopen, wordt het fitheidsniveau van de deelnemers ultiem beproefd. Betekent dit dat alleen de doorgewinterde sporter mee kan doen? Absoluut niet. 

Het evenement en de onderdelen, is dusdanig ingericht dat iedereen mee kan doen. Of je nou jong of oud bent, weinig getraind hebt of in supervorm verkeert. Er zijn verschillende categorieën: solo, dubbels heren, dames of gemengd, in verschillende leeftijdscategorieën, en in verschillende klassen: rookies of pro’s.

hyrox programma

Het doel: jezelf uitdagen om zo snel mogelijk de bovenstaande challenges te voltooien.

De meeste Allrounders hadden zich goed voorbereid met de wekelijkse Hyrox-trainingen in Studio Power, en op de Allround Hyrox Games die we geregeld op de club zelf organiseren. (Allround is sinds de vorige landelijke editie officieel Gympartner)

De eerste deelnemers van Allround startten al om 9.10 uur en de laatste om 16.30 uur. Het werd dus een lang dagje.

In de gemengde duo categorie: Jeffrey en Jessica, Patrick en Marieke, Geert en Milou, Walter en Esther, Dominique en Tom.
Mannen solisten : Marc, Theo, Richard, Jasper en Johan.
Dames solisten: Monique, Miranda en Saskia.
Dames duo’s: Rianne en Sisca, Brigit en Esther, Tessa en Milou.

En wat heeft iedereen het weer geweldig gedaan. Iedereen behaalde met verve de eindstreep. En ondanks dat we alles wat we hadden, achterlieten op de vloeren van de RAI, smaakte het meteen weer naar meer. 

Wat overigens ook behoorlijk goed smaakte, waren de pizza’s, patat en frikandellen na afloop. Jezelf af en toe even lekker te buiten gaan, mag natuurlijk ook weleens. Zeker na zo’n sportieve prestatie, waarbij Miranda en ik zelf (Marc) trouwens ook weer Allround mochten vertegenwoordigen op het podium.

Lijkt je het ook leuk om bij onze Hyrox club aan te sluiten? Kom dan eens met de Hyrox trainingen meedoen bij Allround op donderdagavond om kennis te maken met deze fantastische community, super gezellig sportief en inspirerend. Je bent van harte welkom.

Het volgende evenement staat gepland op 21 januari 2023 in Maastricht: Durf jij de uitdaging aan?

Rianne: ” Je moet een beetje gek zijn om zo te willen afzien”

Dominique: “Wat een strijd maar absoluut geen spijt”

Theo: “Amsterdam Dance event of Hyrox? Makklijke keus: Hyrox betere muziek en sfeer.”
Richard: “Hyrox Amsterdamned… wat is iedereen sterk geworden”
Monique: “Afzien, bikkelen en denken er komt geen einde aan maar na de finish een voldaan en vooral trots gevoel!”

Sisca: “je slechtste foto’s van je maken ze tijdens de Hyrox”

Geert: “Na Hyrox mag er meer bier gedronken worden”
Esther: “Bij de Check-in moest ik denken aan No way Back from here Foo Fighters!” Jasper: “Ik dacht vooral aan Pearl Jam – Alive!”

Marc: “Strijd met jezelf en niet tegen, maar mét anderen.”

En deze toppers zijn we zeker niet vergeten:

Op naar de volgende!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *