Binnensporten bij Sportcenter Allround!

Veilig binnen trainen bij Allround

-door Marc Bonte

Binnensporten bij Allround… Het lijkt lang geleden, maar binnenkort is het toch echt zover. 

Het grootste vraagstuk om sportcentra gecontroleerd te laten openen was: hoe kan dat veilig? Om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen, zijn belangrijke voorzorgsmaatregelen nodig. De belangrijkste is de kwaliteit van ventileren. Met andere woorden: frisse en verse lucht

Ventilatie

Buiten sporten is al een tijdje toegestaan omdat daar frisse lucht is. Daar hebben we bij Allround natuurlijk flink gebruik van gemaakt. Ons ‘fitness-festivalterrein’ wordt dagelijks door zo’n 250 sporters bezocht. Met de ventilatie buiten zit het wel goed, getuige een paar weekenden geleden, toen twee volledige partytenten het terrein af waaiden.

Nu hebben we binnen het gebouw gelukkig geen windkracht 7, maar met ons moderne en duurzame ventilatiesysteem, hebben we flink geïnvesteerd in de luchtkwaliteit. 

Voor een veilige omgeving, heeft het RIVM bepaald dat de lucht in een sportruimte, zes keer per uur ververst moet worden.  Om een precies beeld te krijgen van ons luchtverversingssysteem en om de luchtbehandelingskasten grondig te inspecteren, ben ik laatst de zolder bij Allround op geklommen. Gelukkig heb je tegenwoordig calculators op je telefoon.

Hoe scoort Allround qua luchtverversing?

Ons ventilatiesysteem blaast per uur 9288 kubieke meter verse buitenlucht de drie groepsleszalen in. Dat is per ruimte 3096 kubieke meter verse lucht. Met een vloeroppervlakte van 120 meter en een gemiddelde hoogte van 3 meter, telt de inhoud van onze sportruimtes totaal 360 kubieke meter. Dit betekent dat we bijna 10 keer per uur de lucht per zaal verversen. Sinds kort is hieraan het AOP luchtreinigingssysteem aan toegevoegd. Hiermee worden mensvriendelijke oxidatoren toegevoegd die in de lucht aanwezige bacteriën, schimmels en virussen opruimt. Qua ventilatie zit het bij Allround dus wel goed.

1 juli kunnen we open!

Ik kan met veel blijdschap mededelen dat Sportcenter Allround op 1 juli de deuren weer mag openen. We voldoen volledig aan de eisen van het kabinet, en ondanks dat we vanzelfsprekend met een aangepast rooster en specifieke veiligheidsprotocollen gaan werken, kunnen we niet wachten om jullie weer in de club te verwelkomen.

Uiteraard blijft het enorm belangrijk dat mensen met klachten thuis blijven. We verifiëren alle bezoeken nauwlettend met onze reserveringsapp, zodat we precies overzichtelijk hebben wie er wanneer op de club zijn geweest. Als we er dan ook nog opletten dat we allen onze handen regelmatig schoonmaken en de afstand bewaren, dan heb ik er alle vertrouwen in. En zoals Mark Rutte regelmatig zegt : we doen dit met zijn allen.

10 gedachten over “Binnensporten bij Sportcenter Allround!”

 1. Zo TOP geregeld weer!! Groot Respect!! Ik heb er alle vertrouwen in, en kan niet wachten! Dit gaat echt goedkomen met elkaar, kan niet anders, let maar op 🏃‍♀️👌💪🏃‍♀️ met zn allen!!

  1. Zo fijn voor ons allemaal…. enne jullie zijn toppers…. van alles verzonnen zodat wij toch konden sporten 😊

 2. Top geregeld door jullie, maar het hele team is van begin af aan al heel goed bezig om alkes in goede banen te leiden. Petje af voor heel het allround team.

 3. Lia landzaad

  Fijn dat jullie weer open gaan. Als ik ook bij jullie naar het toilet kan, kom ik zeker. Ik heb grote waardering voor wat jullie allemaal georganiseerd hebben buiten voor de fanatiekste sporters en ik heb er vertrouwen in dat de aanpassingen die jullie hebben gedaan binnen zeker veilig genoeg zijn om weer optimaal te kunnen sporten.
  Tot snel.

 4. een waarderend woord richting directie en medewerkers is wel op z’n plaats. de afgelopen tijd heeft men werkelijk alles gedaan om ons sporters in beweging te houden vol overgave en enthousiasme , en met succes. nogmaals lof voor jullie invulling van de afgelopen vreemde tijd. andré.

 5. 👍👍👍👍heel fijn dat we weer binnen kunnen gaan sporten en van de lucht behandeling wist ik wel dat het heel goed werkte complimenten en tot snel hoi leen

 6. Zin in!!! Hoe heet de app van jullie waar ik kan reserveren? Ik kan hem niet vinden op de site!
  Bedankt alvast en tot snel!!

  1. Sportcenterallround

   Hi Ben,
   De app heet ‘Sportivity’, en is te downloaden in de App / Play store van je telefoon. Als je er iet uitkomt, geef ons gerust even een belletje, dan helpen we je verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.