Waar haal je de motivatie vandaan?

Hoe hou jij het in deze tijd vol?

Je was net zo lekker bezig, en plots ging de boel op slot. Niet alleen de sportschool, maar zo’n beetje alles wat je kan bedenken. Langzamerhand zakt de moed je steeds verder in de schoenen. Je zit de hele dag achter de computer, hangt op de bank, misschien gaat een wandelingetje er nog net vanaf. De motivatie is in ieder geval ver te zoeken.

Het volgende advies moet ik even kwijt. Ook al is het maar een klein beetje, 

blijf in beweging

Je gaat er gegarandeerd spijt van krijgen als je het niet doet. Laten we dat voor blijven.  In dit verhaal ga ik je daarmee helpen. Het is namelijk minder moeilijk dan het soms voelt.

Het is in deze rare tijd erg makkelijk om compleet stil te blijven zitten en volledig gedemotiveerd te raken. Gevolg: voor je het weet is je lichamelijke en geestelijke conditie tot onder het nulpunt gezakt. 

Hoe vind je de motivatie om te beginnen met bewegen? Misschien moeten we eerst even stilstaan bij het volgende:

Iedereen heeft baaldagen

Ik snap dat het soms zwaar en moeilijk is om jezelf aan te sporen om iets te gaan doen. Ik heb er zelf ook last van. Laatst had ik twee enorme baaldagen achter elkaar waar geen einde aan leek te komen. Ik had geen zin om te gaan trainen, of zelfs even op de fiets te springen of een wandelingetje te maken. Toen kwam ik toevallig op de website een 7-minuten durende workout van Anouk tegen. Voordat ik het wist was ik letterlijk 7 minuten verder, en voelde ik me beter over mezelf en de rest van de wereld.

Hoe vond ik de motivatie om te beginnen?

-Ik bedacht me dat 7 minuten bewegen eigenlijk niet zoveel moeite is na 5 uur stilzitten achter de computer.

Ik besloot om op Play te drukken en werd eigenlijk meteen door de instructeur gemotiveerd om mee te doen

-Ik dacht aan de positieve effecten die het op me zou hebben

Dit is hoe het in mijn koppie eraan toe ging, maar ik denk dat vooral het laatste punt voor iedereen een goede motivator kan zijn.

En inderdaad. Na de korte training, voelde ik me beter. Zowel lichamelijk en mentaal. Hoe kwam dat?

Met deze korte workout startte ik mezelf weer op. Elastiek of Tube nodig? Check onze webshopTekst gaat verder onder de video.

#FeelingGood-effecten

1 Feelgood Stofjes

Eén van de mooiste eigenschappen van bewegen: het maakt feelgood-stofjes in je lichaam aan. Endorfine, serotonine, dopamine: het zijn onmisbare stofjes (neurotransmitters) die simpel gesteld zorgen voor happy gevoelens. Niet alleen je gemoedstoestand, maar ook je eetlust en slaap worden er direct door beinvloedt. Alleen daarvoor zou ik het al doen.

2 Doorbreek de negatieve spiraal

Daar komt nog eens bij, dat ik door die 7 minuten even compleet ergens anders mee bezig te zijn, de piekerstress van de afgelopen twee dagen doorbrak. Het is heel makkelijk om te focussen op het negatieve. Zelfs zo makkelijk dat het vaak onbewust gebeurt. Door even 7 minuten mijn verstand op nul te zetten, doorbrak ik dat patroon en maakte ik mijn hoofd leeg.

3 Trots

Ik voelde me trots toen ik de training had volbracht. Niet alleen omdat ik van de bank was gekomen en mezelf zover had gekregen om aan de slag te gaan. Maar ook omdat ik iets nieuws had geprobeerd. We hebben natuurlijk allemaal onze favoriete trainingen, maar een nieuwe ervaring kan heel veel postitiefs opleveren. En hoe makkelijk is het wel niet, om in je eigen vertrouwde omgeving schaamteloos eens mee te doen met de les waar je stiekem al heel lang benieuwd naar was? Salsation, here I come!

De 15-minuten Body Mechanics workout van Saskia is lekker laagdrempelig en het perfecte medicijn tegen stilzitten. Tekst gaat verder onder de video.

Kom in beweging, je kan het!

Als je je slecht of gedemotiveerd voelt: denk dat aan de bovenstaande 3 punten. Je negatieve gedachtengang doorbreken, je trotser en gelukkiger te voelen, is minder ver weg dan het soms lijkt.

Het enige dat je móet doen, is opstaan en letterlijk en figuurlijk in beweging komen.

Natuurlijk missen we allemaal onze favoriete groepslessen in ons eigen Sportcenter, maar dat betekent absoluut niet dat we thuis moeten gaan stilzitten. We doen er bij Allround alles aan om je in beweging te houden. Ook als de fysieke sportschool dicht is.

Wat kan je allemaal doen?

Je hebt ongetwijfeld al van alles zien langskomen. We hebben inmiddels een aardige collectie aan online workouts opgebouwd, op de Premium-site, op Vimeo, en nu ook in de nieuwe MyWellness-app (Android / Iphone). Via de app kun je nu ook elke dag LIVE de lessen streamen, en meer. Als je ‘m nog niet hebt, download het meteen. Kom je er niet uit? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.

Daarnaast hebben we ook een mooie verzameling kortere workouts, Je vindt ze in ons blog, op Facebook en op Instagram. Je vindt hier trouwens ook allerlei andere leuke dingen waar je mee aan de slag kunt, zoals bijvoorbeeld de favoriete recepten van onze kokkerellende trainers.

Of gewoon even lekker naar buiten! Wat dacht je van al die activiteiten van Leon, zoals de fietstochtfotospeurtocht, en recentelijk de wandel-challenge. Zelf vind ik het heerlijk om buiten te sporten. Doe met mijn speeltuinworkout, of met de lantaarnpalentraining.

En wat te denken van de vier-weekse online coachingstrajecten, waarin je gericht aan een specifiek discipline onder begeleiding van een digitale coach aan de slag gaat? Je vindt ze op de Premium-pagina.

Toe aan een korte beweegbreak tijdens het thuiswerken? Denk even terug aan de beweegpauzes, zo kom je de werkdagen een stuk beter door! 

Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar laten we beginnen met die eerste stap: 

Kop op.

Denk aan de bovenstaande tips en wat je in het vooruitzicht staat als je in actie komt, ook al is het maar een paar minuten. ‘FEELING GOOD’ is niet voor niets ons motto. Laten we daar als echte Allrounders voor gaan! 

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *