Vanaf maart bij Allround: Sportsmassage

Zoals je merkt, breiden we bij Sportcenter Allround constant ons sportieve aanbod uit. Vanaf 4 maart hebben we er nog een vakkundige topper bij. Theo Klootwijk van Fit for Training Sportsmassage staat dan elke dinsdagavond en zaterdagmiddag voor je klaar met een heerlijk effectieve sportmassage! In dit artikel vertelt hij alles erover.

Direct een afspraak maken? Klik HIER 

-Door Theo Klootwijk

Dag sporters!

Wat leuk om mezelf voor te kunnen stellen. Mijn naam is Theo Klootwijk. Ik ben een 51-jarige vader, echtgenoot, ex-militair en fanatiek sporter. Sinds kort heb ik mijn baan bij Defensie ingeruild voor een nieuwe uitdaging als projectleider bij TNO Den Haag. In 2016 verhuisden we uit Zuid-Frankrijk naar Den Hoorn. Onze zoon Chris ging al snel bij Allround als instructeur en personal trainer aan de slag. Mijn vrouw Jannemieke en ik sporten daar inmiddels ook een aantal jaar. Onze oudste zoon Bart woont in Den Haag en is fanatiek windsurfer en tri-atleet.

Als ex-militair en veteraan weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig te sporten. Sporten is essentieel voor je fysieke en mentale weerbaarheid. Maar soms loop je tegen fysieke ongemakken aan. Als je het lichaam teveel hebt belast, liggen stijfheid en spierpijn op de loer. Je gaat anders bewegen, wat mogelijk weer tot nieuwe klachten leidt. En weg is je trainingsroutine. Dat is in ieder geval mijn ervaring, en daarom ga ik zelf maandelijks naar de masseur. 

NGS-sportmasseur

Met de overstap naar een ‘burger-baan’, ontstond de gelegenheid om iets naast het werk te gaan doen. Met het diploma NGS-sportmasseur kan ik nu ook andere sporters helpen hun routine vol te houden of weer op te pakken.

Als gecertificeerd sportmasseur mag ik jou als gezonde sporter helpen om het lichaam voor te bereiden op een sportieve inspanning of ervan te herstellen. Zo blijf je een medische blessure voor. En natuurlijk kan ik ook ontspanning brengen als je gewoon moe bent na het sporten. Ik ben enthousiast en gedreven, geïnteresseerd in wat jou in de sport beweegt en wat je belemmert, en ben bovendien beschikbaar op de plek waar Allrounders komen sporten. Dat is handig!

Persoonlijk afgestemd plan

Ik ben opgeleid om op basis van een onderzoek en functionele testen een inschatting te maken van jouw  belastbaarheid en specifieke klachten. Met een afgestemd plan kunnen we je klacht letterlijk aanpakken. Dat betekent dat ik met gerichte handgrepen het lichaam aan kan zetten om in actie te komen. Hierdoor verbeteren de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen, waardoor stijve spieren, pezen en gewrichten kunnen ontspannen en weer klaar zijn voor de volgende inspanning.

Zelf sport ik met het gezin al een aantal jaar bij Allround. De slogan op de website ‘Meer dan alleen sporten…’ vind ik echt passend. Het is een club waar veel zaken samen komen. Sporten, gezondheid en gezelligheid. We voelen ons daar thuis. Naast de lessen, de personal training en de praktijk fysiotherapie kan sportmassage een hele goede aanvulling zijn op dit aanbod.

Ik houd zelf van ‘kort en heftig’, dus GRIT, HIIT en CrossBoxing vind ik erg leuk. Maar ik merk dat de combinatie van cardio en kracht mij veel goed doen, dus daarom is HYROX sinds anderhalf jaar mijn favoriete sport. Ik heb inmiddels drie keer meegedaan aan de HYROX contest.

Sportmassage, ook iets voor jou?

Als je twijfelt of sportmassage iets voor je is, of ik iets voor je kan betekenen, spreek me gerust aan! Drempelvrees is echt niet nodig. Ik sport gemiddeld vijf keer per week bij Allround en ben altijd aanspreekbaar. Ik luister naar je vragen. Of daar nu een afspraak op volgt of niet is voor mij niet belangrijk. Belangrijker is dat jij blijft sporten!

Praktische informatie

Wil je een afspraak maken met Theo?

Vanaf 4 maart staat hij iedere dinsdag van 18:00 – 21:00, en iedere zaterdag van 11:00 – 1500 voor je klaar. De behandelingen vinden plaats in de behandelkamers van Fysiocenter Allround.

Kosten:
30min afspraak €30,-*
45min afspraak €45,-*
60min afspraak €55,-*

*Abonnementhouders Allround krijgen tot 1 juli 2023 €5,-korting op vertoning Allround pas.

Maak HIER een afspraak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *