Die geweldige gezonde gewoonte

Dat bewegen goed voor je is, weten we inmiddels wel. Maar hoe maak je er in godsnaam een gewoonte van?  

Voor ons als vaste Allrounders is het makkelijk praten. Onze drempel om te bewegen, is relatief laag. Het is simpelweg iets dat in onze weekindeling is ingebouwd. We worden er niet alleen gezonder van, maar beleven er zelfs plezier aan. In de sportschool én erbuiten. Maar helaas is niet dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Geweldige gezonde gewoonte

Bij mij werd bewegen er met de paplepel ingegoten. Met een vader die judo-/ sportleraar is, werd ik op jonge leeftijd (letterlijk) in het diepe gegooid. Spelenderwijs ontwikkelde ik een gezonde gewoonte waar ik lol in had, en daarmee legde ik (totaal onbewust) de basis voor de rest van mijn leven.

Op latere leeftijd gaan steeds meer andere factoren een rol spelen in je leven. Hoe handig is het dan, dat je die gezonde gewoonte in je systeem hebt. Ik beleefde nog steeds veel lol aan het bewegen, en was me er inmiddels van bewust, dat sporten en bewegen niet alleen iets was dat ik ‘zomaar’ deed, maar iets waar ik plezier in had en waar ik me goed door voelde. 

Maar hoe vanzelfsprekend de gewoonte van bewegen ook is voor mij, zo vreemd en onwennig is het voor een ander. 

De eerste stap

Als professioneel trainer is één van de grootste uitdagingen altijd om die lol in -en passie voor- het bewegen door te geven aan degene die je begeleidt. Als je dit voor elkaar krijgt, is de belangrijkste stap gezet.

Misschien is dat in eerste instantie alleen maar het ‘feeling good’ gevoel na het sporten. Het besef dat je niet meer buiten adem bent als je de trap op loopt, of voor het eerst zonder een stijve nek je bed uitstapt.

Misschien is het die diep voldane zucht, languit op de grond na weer een persoonlijk record op de roeimachine. Of die brede grijns op het gezicht terwijl het zweet van de slamball af spat, knal na knal na knal. 

Op die momenten weet je als trainer: de persoon voor je heeft de belangrijkste stap gezet voor een betere toekomst. Hij of zij ervaarde iets, dat ondanks de moeite en energie die het kostte, een goed gevoel met zich mee bracht. Een gevoel dat absoluut voor herhaling vatbaar is. 

Het begin van die geweldige, gezonde gewoonte. 

Vertel jouw verhaal

Veel van jullie zullen zich ongetwijfeld hierin herkennen. Voor ons als Allrounders, is bewegen een hobby, of zelfs een passie geworden. Lekker naar de sportschool; op een leuke en gezellige manier samen knallen. Een lekker potje Padel, of elke andere sport die je leuk vindt. Misschien trek je er lekker in de buitenlucht op uit. Wandelend, fietsend, rennend, zeilend, klimmend; ga zo maar door. De beweegmogelijkheden zijn eindeloos.

Ik ben enorm benieuwd naar jouw verhaal. Hoe heb jij van bewegen een leuke gewoonte gemaakt? Wat motiveert jou om naar de sportschool te komen? Wat betekent sporten voor jou en wat heeft het je gebracht?

Schroom niet, en deel het in de comments hieronder, of gewoon live in de sportschool. Want hoe mooi is het als we met onze geweldige gezonde gewoonte misschien iemand anders kunnen inspireren? 

Benader eens een familielid, vriend of kennis, en deel je verhaal met ze. Misschien inspireer jij die persoon wel om die eerste stap te zetten naar een gezondere toekomst, en geef jij jouw geweldig gezonde gewoonte door. 

Het is één van de mooiste geschenken die je kunt geven.

ACTIE: Wie wil jij inspireren?

Wil jij iemand inspireren om die eerste stap te zetten? Geef hieronder een familielid, vriend of kennis op, en we helpen die persoon te ontdekken hoe hij of zij van bewegen een plezierige en bovendien gezonde gewoonte maakt. 

Om je te bedanken voor het delen van je passie, krijg je daarna van ons een gratis versnapering in de bar! Bovendien verloten we drie toffe prijzen onder de inzendingen!

Bring a Friend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *