Outdoor Dag Sportcenter Allround

Nagenieten van de Outdoordag 2019

Sportcenter Allround houdt van buitensport. Dat bleek maar weer eens tijdens de Outdoordag van 14 juli, waar ruim 200 deelnemers zich in de buitenlucht in het zweet werkten met een grote glimlach op het gezicht.

Wandelen, rennen of mountainbiken in de natuur, of een Les Mills megamix op het terras: er was van alles te doen op de Allround Outdoordag.

Het startschot voor de 5 kilometer loop klonk om 10.00 uur. Ed van der Spek leidde de lopers op de fiets de weg dwars door het Kerkpoldergebied richting Schipluiden. Er werd in een werkelijk straf tempo gerend, want binnen twintig minuten kwamen de eerste fanatiekelingen alweer terug. Ed moest alle zeilen bijzetten om ze voor te blijven over de onverharde paden.

Rond hetzelfde tijdstip vertrokken de mountainbikers in twee groepen. De eerste groep ging met Ernst en Jan mee voor een tocht naar het park achter de Ikea. Met de beklimming van de bibliotheek in de TU-wijk, tikten ze bovendien ook nog eens het hoogste punt van Delft aan. Indrukwekkend, want het was nog knap lastig om zonder af te stappen boven te komen.

De ander groep ging met Patrick mee om met een moordend tempo naar de Broekpolder te racen. Bij terugkomst was de geleverde energie duidelijk af te lezen aan hun verhitte gezichten.

De wandelaars gingen samen met Saskia mee voor een lekkere wandeling richting Abtswoude. Het was met tien kilometer een hele aardige tocht. Maar dat was geen probleem voor de deelnemers, die met een flinke pas de kilometers verslonden.

Dw vierde activiteit werd verzorgd door Maaike, Jeffrey en Martijn. Er was een Les Mills Mega Workout in elkaar gesleuteld waar de deelnemers op het gebied van dans, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen op de proef werden gesteld. De 100 minuten durende activiteit bestond namelijk uit Bodyjam, Bodyattack, Grit, Cxworx, Barre en Bodybalance.

Aan het einde van de workout waren er zelfs mooie rookeffecten, want de barbecue stond inmiddels heerlijk te gloeien. Met een welverdiende uitgebreide lunch sloten we een geweldig evenement af, dat zeker voor herhaling vatbaar is zo vlak voor de vakanties.

Tot de volgende Outdoordag! En geniet nog even van de foto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *