Nieuwe les: Tabata Time!

Tabata time!

Vanaf aankomende zaterdag van 10.00 – 10.30 uur  iedere week op het rooster: Tabata Time! in deze interval training dagen onze instructeurs je uit om in 30 minuten tijd, zoveel mogelijk calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Ben je een fan van het gevoel dat je krijgt van de HIIT, Les Mills Sprint, of Grit? Dan moet je Tabata Time zeker proberen!

Wat is Tabata?
De trainingsmethode ‘Tabata’ is ontwikkeld door Dr. Izumi Tabata. Eigenlijk is Tabata gewoon een manier van High Intensity Interval training. Je traint een (korte) periode en hebt vervolgens even rust. Je hartslag wordt tijdens de training meerdere malen flink omhoog gewerkt.

Dit heeft een heel positief effect op het vergroten van je kracht en snelheid, het verbeteren van je conditie, het beter om kunnen gaan met verzuring en op het verbranden van vet.

De basis van een Tabata Workout is dat je een bepaalde oefening voor 20 seconden uitvoert. Je doet dit zo veel mogelijk herhalingen. Vervolgens heb je 10 seconden rust. Dit herhaal je acht keer (in totaal dus 4 minuten). Na de training blijft je hartslag nog lang hoger dan normaal. De ‘naverbranding’ is dus veel groter dan bij trainen op een lagere intensiteit.

Doe je mee? Schrijf je in via de Sportivity App. Kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *