Ice Ice Baby

-door Marc Bonte

Het nummer Ice Ice Baby bevat die geweldige sample van Queen & Bowie’s ‘Under Pressure’. Het was voor mij een toepasselijke soundtrack voor ons ijsbad van vorige week zaterdag. Het was koud, en we stonden aardig onder druk.

Na een uit de hand gelopen weddenschap, ondergingen we met het managementteam in Dordrecht een adem en ijsbad sessie van Wim Hof. Hof ontwikkelde een methode waardoor mensen beter bestand tegen koude zouden kunnen zijn, de Wim Hofmethode

Ondanks dat een lekkere warme douche een stuk aangenamer klinkt dan een ijskoud bad, biedt dat laatste enorme positieve effecten op de gezondheid, zeker wanneer je het koppelt aan ademhaling techniek.

Boost je immuunsysteem

De combinatie met een ademhalingssessie en de koude baden geeft volgens Wim Hof een enorme boost op je natuurlijke immuunsysteem en vermindert ontstekingen in je lichaam. Je verhoogt namelijk je lymfestroom door de ademhalingsmanipulatie waardoor de natuurlijke killercellen worden gerekruteerd. Het ijsbad hierna werkt als een enorme booster.

Ook kan een ijsbad het herstel versnellen na inspanningen. Dit gebeurt namelijk door de manier waarop zuurstof rijk bloed door het lichaam gaat stromen te veranderen omdat de bloedvaten vernauwen en verwijden bij de temperatuur wisselingen. Dit helpt dan weer bij de afvoer van afvalstoffen.  

Een ijsbad gekoppeld met ademhalingsoefeningen heeft dus een positief effect op je immuunsysteem, herstel na inspanningen en slaap, en daarmee je algehele gezondheid. Helemaal in de tijd dat virussen een ernstige rol in onze samenleving spelen, is zo’n ijssessie zo gek nog niet. 

Ik ben benieuwd wie ook wel eens een ijsbad zou nemen als we dit bij Sportcenter Allround zouden aanbieden.

38 gedachten over “Ice Ice Baby”

    1. Saskia Beukers-Rexwinkel

      Ik zou het wel willen doen. Ik ben in het weekend sinds enige weken te vinden op Kijkduin. Daar ga ik de zee in samen met mijn man. Soms sluiten spontaan familieleden, vrienden of kennissen aan. Het is heerlijk. Vooral de tinteling van je huid als her eruit bent. In de ochtend douch ik koud af. Al net vind ik jullie vraag en idee erg leuk! Groet Saskia

  1. Ik lees er veel over en zou het graag doen, maar de stap om het te doen…. Het zou voor mij een overwinning zijn als het koud afdouchen in mijn dagelijkse routine zit.

  2. Het is een sport opzich om de ademhaling op orde te houden. Nu lig ik regelmatig in zee. Mooi als allround deze mogelijkheid gaat bieden

  3. Zeker doen! Als je het gedaan hebt geeft het een enorm goed gevoel! Daarnaast biedt het veel voordelen voor de bescherming van je immuunsysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *