Gezondheidsweek 14 tm 20 februari

Van 14 tot en met 20 februari staat de gezondheidsweek op het programma! Bekijk hier een greep uit onze selectie van leuke en vooral gezonde activiteiten die je te wachten staan!

Meld je nu aan voor een leuke activiteit. Niet leden betalen € 7,50 per activiteit. Betaling vind plaats bij evenement. 

1 De Smoothie fiets

Van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 februari hebben we een smoothiefiets tot onze beschikking.
Jij gaat je spierkracht gebruiken in plaats van elektriciteit. Hoe leuk is dat? Fiets gratis je eigen smoothie kant en klaar!

2 Yoga ‘’speciaal voor mannen’’

Ervaar jij als man beperkingen in je flexibiliteit en bewegingsbereik dan is deze mannen yoga de oplossing voor jou! Yoga is zo goed voor je lichaam en een mooie aanvulling op cardio- en krachttraining. Graag zien we meer mannen bij de yoga. Om de drempel wat te verlagen hebben we deze week twee sessies op het programma staan, ‘’speciaal voor mannen’’.

Dinsdag 15 februari: 7.30 uur

vrijdag 18 februari: 18:30 uur

3 Kick off, receptenboek

Sportcenter Allround wil zijn eigen receptenboek gaan maken. Leuke recepten waarin je kunt variëren met ontbijt, lunch en avondeten. Wil jij ook in ons receptenboek komen? Lever in de gezondheidsweek je favoriete ontbijt, lunch of diner in. Wie weet komt jij in ons receptenboek!

Lever jij een recept in dan maak je kans op een voedselpakket met onze eerste 3 recepten en benodigdheden. Een ontbijt, lunch en diner!

4 Meten van je lichaamssamenstelling

Ben jij benieuwd hoe het met je gewicht staat? Of nog veel interessanter: Hoe is het met je spiermassa en vetpercentage? Afspraak niet nodig.

maandag: 8.30 – 15.00 uur
Dinsdag: 18.00 – 21.00 uur
Woensdag: 8.30 – 13.00 uur
Donderdag: 8.30 – 13.00 uur en 17.30 – 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur

5 Gezonde supermarkttour

Presentatie gezonde voeding en slim boodschappen doen

In de supermarkt is de keuze reuze. Wat is nou echt goed, en wat niet? In deze supermarkttour bij Sportcenter Allround nemen we je mee de supermarkt in en krijg je informatie over gezonde voeding en slim boodschappen doen. Je gaat je eigen boodschappen doen. Met een diëtiste evalueer je nauwkeurig je shopgedrag. Superleerzaam!

Zaterdag 19 februari: 12.30 – 14.00 uur

7 Acupressuur

Acupressuur is een simpele massagetechniek om de acupunctuurpunten te masseren bij jezelf. Deze punten liggen op de meridiaan banen die door het hele lichaam stromen. Door de punten te masseren, kun je de stroom van de Qi, een vorm van energie, die door deze meridianen stromen beïnvloeden Daarmee kun je verschillende lichamelijke en emotionele klachten verbeteren. In deze workshop laat ik je ‘’zien’’ waar de meridianen lopen en gaan we aan de slag met een aantal punten. We behandelen in ieder geval een aantal punten tegen vermoeidheid en hoofdpijn omdat dat klachten zijn die veel voorkomen. Ook doen we oefeningen om de energie in je handen te versterken.

Maandag 14 februari: 20.30 uur: VOL
Woensdag 16 februari: 16.30 uur: VOL

Extra sessie: Woensdag 16 februari 17.30

7 Meditatiesessie

Tijdens deze sessies kun je kennismaken met meditatie, je leert wat de juiste houding voor jou is en je leert onder begeleiding hoe je kunt mediteren. Naast aanreiken van verschillende meditatie technieken vanuit diverse stromingen, wordt ingegaan op hoe je jouw meditatie naar een hoger level kunt gaan brengen. Ervaar zelf wat voor weldaad meditatie je kan brengen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat meditatie vele positieve effecten heeft. Tijdens deze les word je meegenomen in meditatie en leer je de stilte op te zoeken door bewuster het moment te ervaren.

Donderdag 17 februari: 9.00 uur

8 Mountainbiken

Op 20 februari hebben we weer eens een ouderwetse mountainbiketocht. We starten om 10:00 uur bij Sportcenter Allround  aan een tocht van ongeveer 2 uur. uiteindelijk strijken we neer bij een boerderij voor een heuse boerenlunch. Er zijn een aantal huurfietsen beschikbaar voor degenen die geen eigen mountainbike hebben.

Zondag 20 februari: 10:00 uur

9 Winterwandeling met boerenlunch

Ter afsluiting van de gezondheidsweek organiseert Allround een gezonde wandeling van ongeveer 12 km door het prachtige polderlandschap tussen Delft en Kethel. Er vindt een tussenstop plaats bij een van de vele boerderijen voor een heerlijke boeren lunch. De tocht start om 10.00 uur vanaf Sportcenter Allround. Zorg voor goede schoenen want de wandeling gaat niet alleen over verharde paden. Geef je op via de site en wandel mee door dit mooie gebied.

Zondag 20 februari 10:00 uur

10 Presentatie over hoofdpijn

Ken je dat gevoel van de hele dag een zeurend hoofd hebben, hoofdpijn of zelfs migraine? En wil je graag weten wat je hier aan kan doen? Onze fysio- en manueeltherapeut Wendy vertelt jullie graag meer over de oorzaken en symptomen van hoofdpijn en natuurlijk vooral de mogelijkheden om van hoofdpijn af te komen! 

Maandag 14 februari: 17:00 uur 

11 Presentatie over belasting en belastbaarheid

Heb je vaker last van kleine pijntjes of heb je het idee dat je makkelijk blessures oploopt? Veel blessures ontstaan door een verkeerde verhouding van de belasting en de belastbaarheid van je lichaam. Dat kan ook met factoren te maken hebben buiten het sporten. Ben je benieuwd wat voor factoren daar een rol in spelen en hoe je jezelf zo optimaal mogelijk kan belasten? Kelvin vertelt je in de gezondheidsweek van Allround alles over belastbaarheid van je lichaam en de belasting die daarbij past. 

Woensdag 16 februari: 18.30 uur

12 Presentatie over blessures bij hardlopen

De manier waarop je je voet afwikkelt tijdens het lopen heeft veel invloed op het functioneren van de rest van het lichaam. Zo kan een bepaald looppatroon de oorzaak zijn van voet-, knie-, heup- en zelfs onderrugklachten. Pedro vertelt jullie alles over de invloed van je looppatroon op het lichaam en zal ook onze loopanalyseapparatuur laten zien en demonstreren. 

Zaterdag 19 februari: 11:00 uur 

2 gedachten over “Gezondheidsweek 14 tm 20 februari”

  1. Heb me opgegeven voor meditatie les om 9 u op 17 febr. Maar ben verhinderd. Willen jullie mij van de lijst halen.

    Alvast bedankt Ellen de kok

  2. Is het mogelijk dat Arja en ik aanschuiven bij acupressuur op woensdag 16 febr om 16.30.

    We horen graag.
    Gr. Arja en Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *