Hyrox Allround: dat smaakt naar meer!

Het allereerste Sportcenter Allround Hyrox evenement zit erop. Op 24 september haalden 34 Allrounders het onderste uit de kan. Het was een sportieve prestatie om trots op te zijn! Dit smaakt absoluut naar meer.

Hyrox is een wereldwijd georganiseerde fitnesscompetitie waarbij kracht en conditie worden gecombineerd. En het mooie is dat Hyrox geschikt is voor iedereen. Onze oudste deelnemer was namelijk 74 jaar en de jongste 20!

Tijdens de Allround Hyrox kregen de deelnemers na een korte warming up een pittige workout af te
ronden die bestond uit zeven verschillende opdrachten;

  • 750 meter op de ski-erg,
  • 60 maal box-jump,
  • 750 meter roeien,
  • 60 meter walking lunges met 15 kg aan gewichten,
  • 60 meter burpee broadjumps,
  • 120 meter farmercarry met zware kettlebells
  • 60 keer een 6 kilo zware bal ruim 3 meter
    omhoog gooien. 

Voor elke nieuwe opdracht van start ging, moest er eerst 500 meter gerend worden.

Hierbij werden alle deelnemers gecoacht en gecontroleerd door een scheidsrechter. Na totaal 4 km rennen en de opdrachten was daar dan eindelijk de finish, respect voor alle deelnemers!

Elke vrijdag Hyrox-training

Al met al was dit een mooie kennismaking met Hyrox en een mooie opstap naar het landelijke evenement op 24 oktober. Sportcenter Allround doet met 5 teams mee. 

Op vrijdag 5 november hebben we de eerste maandelijkse Allround Hyrox training gepland staan, daarna zal deze iedere eerste vrijdagavond van de maand ingeroosterd worden. Mocht je ook mee willen doen met de landelijke editie of meer informatie willen over de maandelijkse training, mail dan naar: marc@sportcenterallround.nl. Voor meer info over Hyrox ga je naar: www.hyrox.nl Durf jij de uitdaging aan?

1 reactie op “Hyrox Allround: dat smaakt naar meer!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *