Allround op het EK Hyrox in Maastricht

-door Marc Bonte

Een flinke delegatie Allrounders reisde zaterdag 26 maart af naar Maastricht om mee te doen aan het tweede Hyrox evenement in Nederland: het Europees kampioenschap. 

Hyrox is een wereldwijde fitness race waarbij 8 fysieke uitdagingen gepaard gaan met totaal 8 kilometer hardlopen. 

hyrox programma

Allround Team Effort

Met 19 deelnemers waren we goed vertegenwoordigd en deden we bijna in alle divisies mee behalve in de estafette en de pro’s. In de categorie mixed doubles werden we vertegenwoordigd door Patrick en Marieke , Siem en Anouk en Saskia en Wesley, Milou en Geert. Als dames duo verschenen Git en Esther aan de start, bij de heren duo’s Walter en Kelvin, Christiaan en Theo. En dan hadden we nog de solo categorie, waar  Richard, Rianne, Jasper, Miranda en ik aan meededen.

Samen Sterk

Als officiële partner van Hyrox Nederland, verscheen Team Allround eerder al bij de Nationale kampioenschappen. En natuurlijk hebben we op de club al twee eigen edities georganiseerd. Desalniettemin is een Europees kampioenschap toch wel iets speciaals. Dankzij de Hyrox-trainingen op de club waren we goed voorbereid. De samenhorigheid voor, tijdens en na het evenement, maar ook in de voorbereidingen, werden door alle deelnemers als supertof ervaren.

Rianne: “Het samen ergens naar toe werken werkt erg motiverend. En het is echt een evenement voor iedereen, van dik tot dun, van gemiddeld tot super fit. Als je een beetje doorzettingsvermogen hebt kom je er echt wel!”

Een doel hebben om voor te trainen erg motiverend is en waardoor je ook weer eens op een andere manier gaat trainen, vertelt Miranda: “Je kan veel meer dan je denkt. Stel jezelf een doel en doe gewoon eens met de Hyrox trainingen mee. Helemaal leuk om samen met een maatje te doen!”

Theo: “Supergaaf om dit met mijn zoon te ervaren. De 80 meter burpee-broadjump was wel erg zwaar. Misschien had ik Christiaan er wat meer moeten laten doen.”

Ook voor liefhebbers uit andere sportdisciplines is de Hyrox een toffe uitdaging. Marieke: “Na een aantal jaren voor hardloopevents getraind te hebben had ik zin in iets nieuws. De combi van hardlopen en kracht was weer een nieuwe uitdaging. Het was zwaar maar heel tof! Een super leuk event, top georganiseerd en heel gezellig met de hele Allround groep. Ons ticket voor Amsterdam in oktober is al weer geboekt.”

Kelvin heeft zelfs voornemens om mee te doen in de Pro-categorie. Ik wens hem alvast veel succes want dat is nog wel een next level qua gewichten bij alle acht de Workouts.

Het was weer een bijzonder geslaagde ervaring en en passant mochten er nog drie bronzen medailles opgehaald worden. (Bij de damesduo’s Git en Esther, en ikzelf in de solo categorie.)

Hyrox: Jij Kan Het Ook

Het EK hyrox was absoluut bikkelen, maar iedereen leverde een geweldige prestatie. We motiveerden elkaar, sleepten elkaar erdoorheen, en behaalden samen ieders eigen finishlijn.

Nadat iedereen na zijn race weer een beetje was bij gekomen werd wel duidelijk dat het volgende Hyrox evenement in Amsterdam weer op een grote groep Allrounders kan rekenen. 

Lijkt het je leuk om zelf eens wat van de Hyrox-experience te proeven? Doe gewoon een mee met de wekelijkse training, of informeer bij één van onze medewerkers. We helpen je graag op weg.

Tijdens de komende outdoor dag bij Allround organiseren we een speciale Hyrox outdooreditie. Ben jij geïnspireerd? Houd onze eventpagina en socials in de gaten en doe lekker mee. Wie weet raak je zelf misschien ook wel besmet met het Hyrox virus en deze variant geeft je zeker een positief gevoel.

Keep moving, 

groet Marc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *