Allround derde op Nationale Hyrox Games!

Terugblik op een geweldig evenement

-door Marc Bonte

Negen Allrounders gingen afgelopen zondag bij de eerste Nederlandse Hyrox Games de strijd aan. Niet alleen met de andere teams, maar ook vooral met zichzelf.

Het Allround team bestond uit Jeffrey met Stephan (doubles men), Sisca en Anouk (doubles woman), Bart en Jur (doubles men) en ikzelf met Rianne (doubles mixed). Naast de 4 duo’s hadden we ook nog Miranda als solo racer. 

Voor de race

Zondagochtend gaat mijn wekker om 06.30. Om 9.00 uur moet ik aan de start verschijnen met mijn buddy, en het ontbijt moet er natuurlijk wel op tijd in. Rond 8.00 uur checken we in en halen we onze startnummers op. We hebben nog genoeg tijd om het parcours te bekijken met alle onderdelen, zodat we niet voor verassingen komen te staan tijdens de race. 

Het is allemaal heel duidelijk neergezet en super georganiseerd door de Hyrox organisatie. Bij elk onderdeel staat een grote opblaasbare boog met een nummer erop en de naam van de workout. Dat kan bijna niet fout gaan. Gelukkig maar,  want bij een verkeerde volgorde van de workouts zou je een tijdstraf krijgen. Ook de verkeerde uitvoering kost je punten. Maar door de duidelijke instructiefilm vooraf, kon het bijna niet mis gaan. 

Natuurlijk is een goede warming up voor de start wel handig. Er waren voldoende middelen voorhanden jezelf optimaal voor te bereiden. Elke 10 minuten start er een nieuwe heat met deelnemers die strijden voor de beste tijd.  

So it begins

Daar staan we dan aan de start. Het blijft een bijzonder gevoel. Je hebt maanden ervoor getraind, en alle scenario’s zijn weleens in je hoofd langsgekomen. Even lijkt de tijd in slow motion te gaan. Dan komt het startschot. Gaan!

Het doel van de race is om zo snel mogelijk alle acht onderdelen te voltooien. Voorafgaand aan ieder onderdeel, moet je een kilometer rennen. Elke 10 minuten start een nieuwe heat met deelnemers die strijden voor de beste tijd.  

De onderdelen:

  • 1000 meter Ski-erg,
  • 50 meter slee duwen met 125 kg erop,
  • 50 meter slee trekken met 75 kg,
  • 80 meter burpees met een broadjump,
  • 1000 meter roeien,
  • 200 meter farmerwalk met twee 24kg Kettlebells,
  • 100 meter walking lunges van 20 kg op je schouders en als laatste
  • 100 wallballs 3 meter omhoog stoten met een squat

En daarna zo snel mogelijk over de finish zien te komen. 

tekst gaat verder onder de foto’s

Constant gevecht

Hoe goed voorbereid je ook bent, het blijft een constant gevecht met jezelf om die topprestatie te leveren waarvan je weet dat je ertoe in staat bent. De rest van het deelnemersveld is bijzaak. Omdat we allemaal verschillende starttijden hadden was er genoeg tijd om elkaar aan te moedigen en te kunnen zien zwoegen, want het was zeker pittig. 

Uiteindelijk haalde iedereen de finish met een super gevoel over de geleverde prestatie. En als kers op de taart bemachtigden Rianne en ik zelfs nog een podiumplek in onze leeftijdscategorie! Daar zijn we natuurlijk best trots op.

Allround officieel partner van Hyrox

Met een volop geslaagde teamdeelname en zelfs een officiële huldiging voor de derde plek, stond Sportcenter Allround meteen op de kaart. We zijn nu officieel Gym partner van Hyrox! Op 19 november komt de organisatie naar ons toe voor een officiële Hyrox startmeting. Wil je erbij zijn? Laat dan hieronder je gegevens achter! VOL = VOL!

Trainen voor de volgende Hyrox

Elke donderdag 18.45 uur!

Elke eerste vrijdagavond van de maand organiseren we speciale HYROX trainingen De vrijdagavond zal een iets andere insteek gaan krijgen dan de vaste les op donderdag. De eerste staat gepland op vrijdag 5 november om 19.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via de app!

Nu eerst tijd voor herstel en voorbereiding op weg naar 5 februari waar het volgende evenement geplaatst staat in Maastricht. 

Lijkt het je leuk om mee te doen, laat het dan weten via marc@sportcenterallround.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *