Allround Doneeractie voor Jasmijn

“Jasmijn is ziek en heeft hulp nodig.”

De e-mail die moeder Brigitta stuurde kwam wel even bij ons binnen. Jasmijn (20), lid van Allround kan niet meer sporten omdat ze zo ziek is. Jasmijn heeft een nare zeldzame aandoening die helaas steeds erger wordt. In Nederland is deze aandoening niet behandelbaar.

De ziekte

Jasmijn heeft op meerdere plekken in haar buik afgeknelde aders die bijvoorbeeld haar maag en nieren van bloed moeten voorzien. Dat noem je ‘compressie’. Deze compressies zorgen voor veel pijn en misselijkheid en de problemen met eten en drinken. Onderliggende oorzaak is een bindweefselaandoening die helaas niet te genezen is. Een zware buikoperatie in Spanje bij één van de weinige specialisten moet haar weer helpen haar leven terug te krijgen.

Crowdfunding

De zorgverzekeraar vergoedt de operatie niet. Deze wordt namelijk in Nederland (nog) niet uitgevoerd en zit dus niet in het basispakket. Daarom is er een flink bedrag nodig. Haar moeder en stiefvader zorgen met liefde voor haar, maar moeten veel opzijzetten, regelen en betalen. Zelfs sommige noodzakelijke medicijnen.

Met het geld van deze crowdfunding hopen wij niet alleen de kosten van Jasmijns operatie te kunnen dekken, maar ook de vluchten, het verblijf en een deel van de kosten van de mantelzorgers.

Helpen door te sporten

‘’ Wij – vrienden en familie van Jasmijn Groenewegen – willen niets liever dan dat zij het leven van een gewone 20-jarige kan leiden: bouwen aan haar toekomst, spontaan met vrienden afspreken, lekker uit eten gaan, de wereld ontdekken, met ‘haar’ turnmeisjes van SV Doto in Bergschenhoek trainen en gewoon genieten! ‘’

Sportcenter Allround doneert van 1 tot en met 7 september voor elke lesdeelnemers € 0,50 aan Jasmijn. Het enige wat we van jou als Allrounder vragen: kom zo veel mogelijk lessen volgen van 1 tot en met 7 september!

Mocht je meer willen bijdragen, dan is jouw donatie natuurlijk van harte welkom! Via de onderstaande link kun je een steentje bijdragen.

Inzamelingsactie van Birgitta Dukker : Help Jasmijn haar leven terug te krijgen (gofundme.com)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *