Sporter in de Spotlight: Jeroen

'Trainen heeft mijn leven veranderd'

Sportcenter Allround richt vandaag de spotlight op Jeroen Hopman (36). Ruim twee jaar geleden stapte hij vanwege verschillende lichamelijke klachten de sportschool binnen. Dat hij nu wekelijks (en breed lachend) met de grootste kettlebell van Sportcenter Allround staat te zwaaien, had hij nooit durven verwachten.

“Het trainen bij Allround heeft mijn leven veranderd. Lid worden van een sportschool was eigenlijk meer medisch noodzakelijk dan dat ik er echt zin in had. Mijn lichaam is niet meer ‘standaard’ te noemen na wat operaties vanaf jongs af aan. Ik had de keus om iedere maand therapie te volgen om mijn rug los te maken, of te gaan sporten en mijn totale fysieke gesteldheid verbeteren. Gelukkig heb ik voor het laatste gekozen.

 

Mentale stap

Het sporten en blijven gaan is een mentale stap die ik moest zetten. Door adviezen van diverse medewerkers ben ik de juiste kant op gestuurd en daar gebleven. Na de intake, ben ik begonnen met het Personal Coaching Plan. Dat werkte super. Je ziet je resultaten en wilt steeds verbeteren. Zelfs mijn voeding is erg verbeterd na een adviesgesprek. In een periode van een half jaar sporten en gezondere voeding, ben ik circa 8kg afgevallen. Deze liggen vast nog ergens bij Allround, wie ze vindt mag ze hebben, ha ha. Ik heb op dit moment veel meer energie, veel minder vet , een betere houding en geen last meer van mijn rug.

Groepslessen

Ik begon met zelfstandig sporten, maar kwam al snel terecht bij de groepslessen. Vanwege mijn rug, kwam ik als eerste uit bij Abs & Core. Hier kwam ik erachter dat mijn Abs en Core niet zo sterk waren… Maar geleidelijk aan ging het beter en werd mijn gehele core sterker. Ik volg deze les nog steeds tweemaal in de week. Daarnaast ben ik twee keer in de week Power Cardio gaan doen. In 45 minuten jezelf uitdagen en helemaal naar de kl*te gaan met een blij gevoel. Alleen het opstaan en traplopen de dag(-en) erna is wat minder.

Fitness op een hoger niveau

Als ik nu aan fitness denk krijg ik een lach op mijn gezicht. Dit had ik 2,5 jaar geleden niet gedacht. Het is een onderdeel van mijn leven geworden. Het klassieke beeld van fitness waarbij mensen naast elkaar op apparaten staan is verdwenen. Nu denk ik aan groepslessen waarbij je vaak met dezelfde mensen steeds naar een hoger niveau wilt komen.

Je hebt sportscholen en je hebt Allround. De club is toch wel bijzonder. Je wordt altijd netjes begroet, (bijna) alle medewerkers kennen je ook bij naam. De mensen die er sporten komen vaak ook met een doel en zijn enthousiast. Door de combinatie van juiste begeleiding en de inzet van medesporters wil je jezelf steeds verbeteren.

Hierbij wil ik ook de medewerkers bedanken die mij helpen mijn doelen te behalen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *