Sporter in de sportlight: Allrounder met een Donornier!

Hij is ongetwijfeld één van de bekendere gezichten van Sportcenter Allround die níet in een trainersjack rondloopt. Lid Edwin van der Spek (40) sport niet alleen op de club, maar schiet bij achter de bar, bij evenementen, verbouwingen en zo ongeveer alle vlakken die we kunnen bedenken. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger bij Stichting BoeregGoed. 

Dit doet hij allemaal met een donornier. Ed is voor ons het bewijs dat je met de juiste motivatie en begeleiding een hoop kunt bereiken! Vandaag zetten we deze topper in de spotlight!

"Ik vierde mijn tweede leven bij Allround"

Stanislassers weten het nog wel: dat bezoekje aan Sportcenter Allround. In 1998 was de beurt aan Edwin en zijn klas. Kort daarna besloot hij lis te worden van de club. “Dat was een beste keuze,” blikt hij grijnzend terug. “Ik heb hier een hoop gelachen.”

Ed ontpopte zich al snel als vrijwilliger met een echt Allround-hart. Op de oude locatie van de club langs de Vlaardingse vaart, verhuurde Allround in die tijd nog kano’s. “Ik hielp daar graag aan mee, dat vond ik geweldig. Het ontaarde iedere keer in een waterballet.” 

In contrast met de energie die Ed uitstraalde, bleek al snel dat zijn nieren niet goed functioneerden. “Toen ik dat hoorde, was het wel even slikken,” verzucht Ed. “Maar we maakten er het beste van.” 

Tot ieders geluk, kreeg Ed in 2002 een donornier. “Dit betekende voor mij een tweede leven. Ik was er zo blij mee!” Het 1-jarige jubileum van zijn nier vierde hij op de club.

In dat tweede leven, hoort absoluut nog steeds Sportcenter Allround. Bij ieder evenement kon (en kan) je op Ed rekenen. Bij de Kerkpolderloop zette Ed het parcours uit en fietste hij steevast voor de eerste loper uit om al bellend en fluitend de weg vrij te maken. “Ik moest nog best door trappen, want dat zijn snelle lopers. Het is maar goed dat ik bij Allround train!”

In de Corona-tijd traint Ed wekelijks bij fysiotherapeut Bas en bij Personal Trainer Siem. “Dit alles om mijn conditie als nierpatiënt goed op peil te houden. Ik wandel ook graag en doe fanatiek mee aan Ommetje.”

Wat de omstandigheden ook zijn: bij Sportcenter Allround vindt Ed zijn plek. “Het is één grote familie, een warm nest. Ik voel me hier thuis.”

Dat ben je absoluut Edwin! We zijn blij met je!

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ed, en benieuwd hoe we jou nog meer kunnen begeleiden? Laat het ons weten, we staan voor je klaar! Op zoek naar Personal Training? Bekijk onze speciale aanbieding!

1 gedachte over “Sporter in de sportlight: Allrounder met een Donornier!”

  1. Yvonne van Winden

    Wat een mooi verhaal Ed! Dat wist ik allemaal niet. Goed man???? Blijf nog maar lang bij de club hoor!??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *