Patrick maakt Mugcake

Patrick maak mugcake.

Brrrrr….wind, kou en regen…wanneer de temperatuur zakt heb ik altijd trek in warme dingen. Zo maak ik in de ochtend vaak een heerlijke mugcake. Het idee van een mugcake is dat je de cake bereidt in een mok of een klein bakje. In plaats van dat je een grote cake maakt met meerdere porties, is een mugcake meestal voor één persoon. Het heeft de perfecte afmetingen om als ontbijt te dienen en deze versie met havermout en pindakaas vult écht enorm.

Voordelen van havermout als ontbijt:

Doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat, kan het lekker opzwellen en houdt het de maag lang ‘vol’. Daarom is het zo’n geschikt ontbijt om de ochtend zonder knorren door te komen. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed.

Ingredienten en receptuur

Wat heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • beetje (kokos)olie om het schaaltje in te vetten

En hoe maak je het nu.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan en kluts het ei en meng dit dan in een kommetje door elkaar. Voeg de havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas toe. En meng dat. 

Vet het kommetje of de mok in met wat (kokos)olie. Stort dan het mengsel in de kom. Bak dit in 20 minuten goudbruin. Daarna is je mugcake klaar!

Tot slot

Tip: zet ’s avonds alles al klaar. Wanneer je wakker wordt eerst de mugcake bereiden, in de oven zetten en dan je aankleed ritueel starten!

Heb je ook een lekker ontbijt idee of een recept van een mugcake? Laten we het met elkaar delen!

Scroll naar top