Maak kennis met onze trainer Robbert

MEET THE TRAINER: ROBBERT

Robbert van Wandelen, 22 jaar. Ik kom uit Schipluiden. Ik ben 4 jaar geleden door mijn opleiding Sport & Bewegen opleiding bij Sportcenter Allround terecht gekomen door mijn Hoofdkeuzevak Fitness. Ik trainde zelf toen een jaar bij Allround en door de gezellige/prettige omgeving en diversiteit aan lessen wou ik hier mijn stage gaan lopen om mezelf zo goed mogelijk op te leiden.

Wat zijn jouw bezigheden in de sportschool?

Mijn bezigheden zijn voornamelijk groepsles instructeur met de lessen Crossboxing, Sprint, HIIT en Circuit. Maar ook als Personal trainer ben ik bezig om mensen te motiveren, stimuleren en enthousiasmeren om hun persoonlijke doel te bereiken. Daarnaast ben ik ook veel bezig in de zaal om met mensen te praten en ze te helpen om beter of fitter te worden met trainen.

Welke les moeten (welke) leden echt eens proberen en waarom?

Ik vind dat iedereen de les ‘Crossboxing’ eens moet hebben geprobeerd. Zelfs de mensen die zeggen dat ze niks met groepslessen of boksen hebben. Crossboxing is namelijk een les waarbij je op een leuke manier jezelf de techniek van het boksen aanleert, maar dan op een speelse manier. In tweetallen of drietallen deel je op elkaars handschoenen verschillende stoten uit. Terwijl je een leuke combinatie opbouwt, krijg je oefeningen die voor iedereen uit te voeren zijn. Er zijn verschillende levels, maar omdat je dit met je eigen lichaamsgewicht doet, kan iedereen het volhouden. Dit is dus een toffe full-body workout met veel plezier, die tegelijkertijd heel effectief is voor het opbouwen van zowel spierkracht als conditie.

Waarom is trainen voor jou belangrijk?

Trainen is heel belangrijk voor mij op een paar manieren, zowel mentaal als fysiek. Door te trainen krijgt mijn lichaam power en rust waardoor ik mezelf beter kan concentreren en lekkerder in mijn vel zit. Daarbij is het volhouden en mezelf uitdagen ook iets om mijn doorzettingsvermogen te trainen. Ook train ik om vooral mijn lichaam te wapenen tegen blessures. Mijn doel is niet zozeer om gespierd te worden. Mijn focus ligt vooral op een functioneel en fit lichaam.

Noem eens iets leuks/bijzonders/speciaals/vreemds dat je op de club hebt meegemaakt?

Pfoeee… dat is lastig omdat ik heel veel leuke en bijzondere dingen op de club heb meegemaakt. Maar dan springt toch echt eruit dat ik als eindexamenopdracht in samenwerking met Sportcenter Allround de Cavemen Workout in combinatie met de BodyAttack 100 Release heb mogen organiseren voor 280 deelnemers! En dan vooral tijdens en na afloop de vermoeide maar zeker tevreden gezichten van de deelnemers te zien en te horen dat ze het onwijs gaaf vonden, dat was geweldig.

Wat is Sportcenter Allround voor jou? Wat maakt de club bijzonder?

Sportcenter Allround is voor mij op een hele prettige manier sporten. Werken met mensen die hun doelen willen behalen en daarbij persoonlijke aandacht krijgen om dat zo goed mogelijk te realiseren. De club is zo bijzonder door het brede aanbod aan lessen met enthousiaste instructeurs die alles doen om je te helpen jouw persoonlijke doelen te behalen.