Meet the trainer: Jeff

Jeffrey Strang is één van de boegbeelden van Sportcenter Allround. Naast het geven en maken van trainingen, is Jeffrey een onmisbaar onderdeel in het hart van de club. 

Zonder hem zou Allround niet hetzelfde zijn. Vandaag laten we deze topper uitgebreid aan het woord in een speciale editie van Meet the Trainer.

‘FITNESS WERD MIJN PASSIE’

Ik ben Jeffrey, geboren te Den Haag en nu wonend in Delft. Gelukkige vader van 2 kinderen Neal 6 jaar en Owen 4 jaar. Inmiddels ben ik ruim 6 jaar getrouwd met Heleen.

Van oorsprong zit voetbal in hart en nieren maar door twee knie operaties moest ik dat naast me neer leggen. Vanuit de middelbare school ging ik een opleiding in de beveiliging volgen. Ik wilde bij de politie. Maar ik kwam er snel achter dit niet iets is wat ik me hele leven wilde gaan doen. Mijn passie was sporten. Na twee jaar besloten de opleiding sport en bewegen te volgen wat uiteindelijk misschien wel de beste keuze in mij leven is geweest. Fitness werd mijn passie.

Ik kwam in 2007 bij Allround terecht als stagiair. In mijn laatste stage jaar kwam ik terecht in Den Hoorn. Ik dacht (als Hagenees), what the f*** moet ik in dat gehucht doen. Maar al snel merkte ik dat ik een warm bad terecht kwam en deel mocht uitmaken van de Allround familie. Na een jaar stage kreeg ik mijn eerste contract aangeboden. Ik had ook nog een andere aanbieding lopen, maar de keuze was een peulenschil.

Van stagiair tot ondernemer

Als trainer begon ik met wat fitnessbegeleiding en lessen als bodypump, RPM en Indoor walking (nu cc30). Allround staat nooit stil, en ook ik ontwikkelde me flink door de jaren heen. In 2015 werd ik samen met Patrick clubmanager. Er stond ons een grote uitdaging te wachten. Er kwam veel op ons af, maar als ik nu zie waar me met het hele team staan en wat we samen hebben bereikt, ben ik best wel een beetje trots. Dit jaar zelfs met Patrick medeondernemer geworden. Iets wat ik altijd al had uitgesproken.

Nu vormen we met het management de kern om nieuwe ontwikkelen door te voeren, processen beter te maken en vooral de klant het naar de zin te maken. Nu ben ik steeds meer achter de schermen aan het werk voor de marketing, communicatie met de leden zoals emails, social media en nieuwsbrieven, het maken en ontwikkelen de van lessen (CC30 en Power Row) en heel veel bijzaken die het werk zo veelzijdig maken. Die afwisseling is misschien wel het leukst. Het ene moment ben ik aan het lesgeven, andere moment draai ik een nieuwsbrief in elkaar, dan hebben we management bespreking en op het andere moment klanten helpen hun doelen te behalen met personal training.

Een andere visie

De meeste sportscholen zijn ingericht met apparatuur en hebben hiermee veel succes. Wij hebben een andere gedachte. Écht onze klanten willen helpen en trainen. we kwamen er in de loop der jaren wel achter dat het maken van een schema voor iedereen maken onhaalbaar is met de tijd en bezetting die je hebt. En daarnaast houden weinig mensen het niet vol en vinden het ook niet leuk. We zijn ons volledig gaan focussen op het uitbreiden van lessen en ontwikkelen van zelf gemaakte lessen. Marc heeft hier zeker de eerste stappen in gezet door het fitnesspark te bouwen. We waren het al snel met de plannen van Marc eens. Soms is het eng te veranderen, maar uiteindelijk moet je zijn wie je wil zijn en uitdragen wie je bent. En dat is denk ik Allround. Alles onder één dak.

Bijzondere plek

We hebben natuurlijk een fantastische locatie met een uitstekende parkeergelegenheid, bereikbaarheid, omringt door groen en gelegen tussen Den Hoorn en Schipluiden. Leon zei ooit: ”als het hier niet lukt, lukt het nergens.” Maar het meest bijzondere van de club is misschien wel de mensen die er komen. Onze eigen leden dus. Een plek om samen te komen voor iedereen en een van onze kernwaarden gezelligheid te ervaren. 

Allround is het beste uitgangspunt om van beweging en gezondheid een onderdeel te maken van je leven. Denk nooit waarom je zou willen stoppen, excuses zijn er genoeg, maar bedenk vooral waarom je ooit gestart ben. Als team van Sportcenter Allround gaan we ons uiterste best doen je te helpen om jouw doelen te behalen.

Jeff door de jaren heen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *