Marc’s Pilatess training

-door Marc Bonte

PILATESS

Na van alles te hebben ervaren op sport- en beweeggebied, werd mijn interesse een tijdje terug gewekt door pilates. En dan specifiek de variant waarbij je traint met de zogeheten Reformer bank. Tijdens een trip naar de FIBO, de fitnessbeurs in Keulen, bekeek ik met onze pilates expert Tessa verschillende merken en uitvoeringen. Haar oog viel vrijwel meteen op de bank van Merrithew, en deze reformer prijkt inmiddels in haar eigen Pilatess Studio binnen Sportcenter Allround. En natuurlijk ben ik dusdanig nieuwsgierig dat ik deze bijzondere manier van trainen zelf ook wilde ervaren.

Eye opener

Als je wat nieuws gaat proberen dan kan dat best spannend zijn. Voor mij was dat niet anders. Ondanks dat ik aardig wat fitnesservaring, was trainen volgens de Pilates methode mij niet heel bekend. Ik was compleet uit mijn comfortzone. Toch de stoute schoenen aangetrokken, en op 11 januari onder begeleiding van Tessa aan mijn eerste personal training op de Reformer begonnen.

Wat een eye-opener.

De training begon met wat ademwerk voor een stukje rust en bewustwording. Dat laatste deed in eerste instantie mijn de wenkbrauwen wat fronsen, maar ik merkte dat ik na een paar minuten een andere connectie met mijn lichaam voelde, en hierdoor beter was voorbereid op het vervolg van de training.

Na de eerste bewegingen op de reformer had ik het meteen door: dit wordt een pittige training. De verschillende posities waarin je bijna op microniveau aandacht besteedt aan je beweegcapaciteit vanuit alle hoeken die je kunt bedenken, zorgde soms voor kortsluiting in  mijn brein. Voordat ik het wist, liepen de zweetdruppels over mijn voorhoofd.

Minder stijve gewrichten

Het eerste uur vloog voorbij. Soms dacht ik: man dat kan mijn lijf echt niet, maar dan vond Tessa een alternatieve methode die ik (net aan) wél kon uitvoeren. Ik heb keihard en intensief getraind, op een manier die voor mij onbekend was, maar daardoor misschien wel extra belonend.

Credits voor het geduld van de trainster, die me door haar goede coaching toch de juiste bewegingen liet maken. Ik heb mezelf bijzonder op mijn gemak gevoeld tijdens deze in eerste instantie zover uit mijn comfortzone. Tessa is een kanjer.

De volgende dag voelde ik direct resultaten zoals meer beweeglijkheid op anders van die stijve gewrichten. Ondanks dat het me in eerste instantie wat moeite kostte om de eerste stap te zetten, besefte ik me heel goed dat de Reformer Trainingen van Tessa mijn lichaam naar een nieuw niveau konden tillen. Ik heb meteen een reeks trainingen bijgeboekt, en ben inmiddels aardig op weg. Pilatess is een absolute aanrader. In de volgende nieuwsbrief heb ik het eerste traject met Tessa doorlopen, en zal ik mijn vooruitgang in beeld en tekst delen.  

Wil je meer weten over Pilatess? Neem gerust contact op met Tessa

Meteen een strippenkaart kopen? Dat doe je hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *