DE EERSTE ALLROUND HIGHLAND EVENING: een korte sfeerimpressie

Whisky, bijlgooien en doedelzakmuziek: het was een Schots feestje tijdens de Allround Highland Evening. Onder het karakteristieke geluid van een live doedelzak, werd de thema avond op 13 oktober in Sportcenter Allround ingeluid.

Aanvang Highland evening

De avond begon met groot nieuws: de aankondiging van een trans-Schotland mountainbike reis. Jan en Ernst Bovenlander en Marc Bonte maakten de 220 km lange fietstocht door de Schotse hooglanden in 2010. De prachtige impressies van paarse heides, diepe meren, ruige terreinen en weersomstandigheden, maakten het een trip om nooit meer te vergeten. Het inspireerde de heren om volgend jaar eenzelfde onderneming te organiseren voor iedere Allrounder die een onvergetelijke mountainbikereis wilt meemaken. Hierover later meer.

Whisky vloeide rijkelijk tijdens de avond. Er was een ware proeverij opgezet, want whisky hoort tenslotte bij Schotland. Highland, Islay en Isle; iedere streek heeft zijn eigen karakteristieke smaak, weet huisslijter Bas Berkhout, die voor de avond een speciale selectie voor de Allrounders had samengesteld.

Ook fysieke beproeving

Natuurlijk kan een fysieke beproeving niet ontbreken tijdens een Allround evenement. Het was tijd voor de Highland Games. De deelnemers stonden vier uitdagingen te wachten. 
Als eerste was er het nagel hameren, waar een 15 centimeter lange nagel met zo min mogelijk klappen in een boomstam moest worden getimmerd. 

Next up: kettlebell stoten. Niet zomaar een kettlebell, maar eentje van 24 kilo moest vanaf de schouder zo ver mogelijk weg gestoot worden.
Als derde challenge stond de tire-pull op het programma. Een grote band van 45 kilo moest 10 meter vooruit getrokken worden. Daar kwamen aardig wat spierballen aan te pas.
En dan de klap op de vuurpijl: bijlwerpen. Ten eerste willen we graag vermelden dat niemand gewond is geraakt, maar het ging er heftig aan toe!
Uiteindelijk had Duncan van Solm de meeste punten vergaard in het eindklassement. Hij ging rossig glimlachend met een heerlijk flesje whisky naar huis.

Een gezellige afsluiting

De 35 deelnemers sloten de avond gezellig af met een pubquiz. Onder het genot van een Schotse moot zalm, kwamen verschillende vragen voorbij. Wat zijn de ingredienten van Hagis? Hoe heet de Schotse hoofdstad? Wie is de bekendste Schotse voetbalcoach in de Premier League? Weet jij de antwoorden? Laat het in de comments weten!

Zo eindigde een inspirerende topavond vol gezelligheid, fysieke en mentale uitdagingen en heerlijke spijzen. Next up: de Allround Ladies Night! En wil jij in 2019 mee mountainbiken door de Schotse hooglanden? Hou onze Facebook en website in de gaten, want we hebben nog heel veel in petto. Heb je andere ideeen en/of wensen? Laat het ons weten! Guidbye, see ya next time!