Yoga workshop met Annemarie

Altijd al nieuwsgierig geweest naar yoga, maar nog nooit gedaan? Maak in de Body & Mind week kennis met Yoga. Wat is yoga nou eigenlijk? Wat doe ik in een les en wat doet het voor mij?

Als je het over yoga hebt, kan je niet om de Yoga Sutra’s van Patanjali heen. De Yoga Sutra’s is een verzameling teksten met korte zinnen die erop zijn gericht om leed uit te roeien. Je kan het zien als leefregels waar yogi’s naar zouden moeten leven. Dat klinkt dogmatischer dan het is. De teksten stammen uit de tweede eeuw voor Christus en worden tegenwoordig meer gebruikt als studie of naslagwerk.

Wat wel belangrijk is, is de eerste Yoga Sutra:

Yoga Chitta Vritti Nirodha = Yoga is het temmen van de dartelende geest

We kennen het allemaal. De gedachten in je hoofd gaan altijd maar door en door. Soms zelfs zo erg dat je zou willen dat het even stil zou zijn.

En dat is nou precies wat yoga kan bewerkstelligen!

Yoga betekent eenheid.

Eenheid tussen lichaam en geest. Eenheid tussen jou en anderen. Eenheid in woorden en daden.

‘De integratie van en harmonie tussen gedachten, woorden en daden; tussen hoofd, hart en handen is yoga’ – Swami Sivananda

Yoga behelst veel meer dan alleen houdingen doen. Sterker nog, in de Yoga Sutra’s wordt maar over een houding gesproken, namelijk de zittende houding, Easy Pose.

Maar om de dartelende geest te temmen, moet eerst het lijf bewegen. Bewegen met de ademhaling. Hier komen de verschillende stromingen van yoga uit voort, zoals we die vandaag de dag kennen. Maak in de Body & Mind week kennis met de twee grootste stromingen en ervaar zelf wat yoga al vanaf het eerste moment voor jou kan betekenen.

Hatha is een meer statische vorm van yoga en vormt de basis van vele andere stromingen.

Vinyasa is een meer vloeiende vorm van yoga.

Tijdens de workshop

Tijdens de workshop ga je vooral yogahoudingen beoefenen. Annemarie zal je begeleiden in de verschillende houdingen die bij de verschillende stromingen horen. Ze zal uitleg geven over de juiste technieken, de juiste alignment, en de juiste manier van ademen, waarbij de zonnegroet natuurlijk niet zal worden overgeslagen. Welke vorm past het beste bij jou?

Yoga is voor iedereen! Bij yoga gaat het niet om het resultaat, maar om de weg ernaartoe.

Namasté

Donderdag 20.00 – 21.30 uur

1 gedachte over “Yoga workshop met Annemarie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *