DAO wandeling met Sandra

Vanuit de principes van de Chinese geneeskunde is matige inspanning veel gezonder voor je lichaam dan overmatige inspanning. Rustig bewegen zorgt er namelijk voor dat Qi en Bloed circuleren, het houdt de spieren sterk en de pezen soepel. Hierdoor ben je veel minder vatbaar voor pathogene factoren. 

Terwijl overmatig bewegen Qi en Bloed verzwakt en spieren en pezen aantast, waardoor pathogene factoren je lichaam kunnen binnendringen en daar voor allerlei gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Realiseer je dat fysieke fitheid en gezondheid niet synoniem zijn.

Wandelen is daarom een gezondere vorm van bewegen dan hardlopen. Het zorgt ervoor dat stagnaties van Qi en Bloed op kunnen lossen, maar put je lichaam niet uit. Een oud Chinees gezegde luidt: “Lopend water verschaalt niet”.

Dao

Dao wordt op verschillende manieren vertaald: “de weg”, “het universele bewustzijn”, “het oneindige” of “de bron”. 

De Dao kent geen begin of einde, doet niets en bezielt toch alles in de wereld van vormen en grenzen, die de wereld van 10.000 dingen wordt genoemd.

Het is het principe van de natuur, het onzichtbare scheppingspotentieel, het universele, organiserende bewustzijn achter alles wat bestaat. 

Leven volgens de Dao houdt in: leven in harmonie met de natuur, jezelf en het universum. Leven in het moment. 

De Dao is een onkenbaar, aanzienlijk domein waaruit alles voortkomt. Tegelijkertijd is het onzichtbaar in alles aanwezig.

Aandacht

Aanwezig zijn in het heden, bewust zijn van wat je aan het doen bent. 

Je ademhaling kan je daarbij helpen. Door je bewust te zijn van je in- en uitademing breng je jezelf terug naar het Nu. 

Woensdag 9 september 17.30 uur
Zaterdag 12 september 8.00 uur

3 gedachten over “DAO wandeling met Sandra”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *