Terugblik outdoordag februari 2019

Sportcenter Allround trok er afgelopen weekend op uit tijdens de Outdoordag. De krachtige wind en de ongerepte natuur van de Loonse Duinen, deden het sportershart van onze leden alleen maar sterker kloppen.

Na een evenementvolle busreis vol nostalgische Allround-herinneringen, kwamen we aan bij startpunt café de Rustende Jager. Ietsjes later dan gepland, want we ontdekten kort na vertrek dat we de Xco-buizen waren vergeten. De bus kon dus meteen in de achteruit. Goedemorgen.

Volop sportbeleving op de Loonse en Drunense Duinen.

Wat een dag stond ons te wachten. De mountainbikers stoven de duinen in onder begeleiding van Ernst, Jan, Bart en Jeffrey. Uiteindelijk legden ze een heuvelachtige route af van 20 kilometer. De trailrunners vierden hun eigen sportieve feestje in de ruige natuur en bedwongen 14 kilometer met Marc aan het roer. En dan was er ook nog de wandelgroep die een prachtige tocht van zo’n 9 kilometer aflegde door bosgebied en zandvlaktes.

Na twee uur was iedereen moe, maar uitermate voldaan. De weergoden waren ons duidelijk gezind, met nauwelijks regen en af en toe een zonnetje. Na een versnapering doken we weer de bus in waar ons de volgende uitdaging stond te wachten: de ‘Petje op Petje af-quiz’ van Leon. Na heel veel lachen, gieren en brullen, mocht Jolanda Beyer zich de uiteindelijke winnaar noemen.

Het was prachtig om met z’n allen dit soort activiteiten te ondernemen, die je in je eentje misschien niet zo snel opzoekt. Van begin tot eind een geslaagde trip die voor herhaling vatbaar is. Op naar Let’s go Outside part 2!