MINDSET – jouw geheime tool om je doelen te halen

Op 5 april verzorgt Mariska van Rijswijk een workshop.

Heb je wel eens zo’n dag dat alles niet lekker gaat?

Je werk was vermoeiend en je hebt eindelijk gegeten. Je had je voorgenomen om naar de sportschool te gaan maar inmiddels heb je echt geen puf meer. Daarnaast regent het en is je favoriete serie net uit op Netflix.

Tien minuten later eet je uitgestrekt op de bank een bak chips / reep chocolade op en voel je je daarna schuldig over dat je 1. niet beweegt en 2. een lading extra kcal binnen hebt gekregen. Je hoort jezelf denken “Het was toch al een rotdag vandaag!” Hoe doorbreek je in vredesnaam deze cirkel?

Als je dezelfde (onbewuste) gedachten blijft denken, blijft je leven zoals het nu is

Ongeveer 95% van onze gedachten zijn onbewust. Ze vinden plaats in ons onbewuste reptielenbrein. Dit deel van ons brein bepaald dus voor 95% van de tijd de keuzes die we maken. Het is onze automatische piloot.
Dit werkt prima, totdat je een verandering wilt gaan maken in je leven. Bijvoorbeeld vaker bewegen, gezonder eten of je minder druk maken op je werk.

Jouw onbewuste reptielenbrein is bang voor verandering.

Op het moment dat je jezelf een nieuwe gewoonte aan probeert te leren is dat best lastig. Dit komt omdat je met 5% wilskracht de 95% van je onbewuste reptielenbrein probeert te veranderen. Vergelijk het onbewuste brein met een zware mammoettanker die langzaam van koers veranderd. Daarnaast laat je reptielenbrein ook nog eens alle alarmbellen afgaan zodra je iets doet wat niet in het ‘automatische-piloot-programma’ past. Geen wonder dat het zo lastig is voor ons mensen om nieuwe gewoonten aan te leren.

Leer met je mindset je onderbewuste te beïnvloeden en alles is mogelijk!

Op momenten dat we gemotiveerd zijn stellen vaak (te) hoge doelen en willen we die mammoettanker in één keer omgooien. Na twee mislukte pogingen vervallen we weer in oude patronen en denken we dat we nooit een fit lichaam zullen krijgen.

Goed nieuws! Het onderbewuste brein is wel degelijk te beïnvloeden, alleen de tools die je daarvoor nodig hebt hebben we nooit geleerd op school. Als je die onder de knie hebt, kun je ze in je voordeel in gaan zetten in alleaspecten van je leven!

Je kunt stap voor stap veranderen en lol hebben in het proces.

Zodra je jouw onderbewuste brein gaat herkennen, kun je het, stap voor stap, met jou mee laten veranderen. Ongeacht in welke situatie je je op dit moment bevindt.

Yes, ik hoor je denken. “Mariska, jij hebt makkelijk praten! Je bent slank, vol energie en hebt vast je hele leven al gesport, net als al die sportleraren bij Sport Allround.” Nou, trust me, vijf jaar geleden had ik best wat overgewicht én kon ik nog geen 300 meter hardlopen zonder dat mijn longen in de brand stonden. Aan motivatie ontbrak het niet, maar ik wist toen nog niet hoe ik op een leuke en ontspannen manier de verandering kon maken…

Wil je ook leren om jouw mindset in te zetten om je gezondheidsdoelen te bereiken?

Op vrijdag 5 april ga ik je meenemen in jaren studie naar het onderbewuste brein en uitleggen hoe jij deze kennis in kunt gaan zetten in jouw dagelijkse leven. We gaan het hebben over:

  • Hoe je haalbare doelen stelt die goed blijven voelen, ook als je het ff niet meer ziet zitten
  • Wat er zich precies afspeeld in jouw reptielenbrein én wat je eraan kunt doen om je onbewuste gedachten te beïnvloeden
  • Hoe je jezelf kunt motiveren als je ‘geen zin’ hebt of er een gebakje voor je neus staat
  • Waarom lief zijn tegen jezelf zo ongelofelijk belangrijk is als je nieuwe gezondere gewoonten eigen wilt maken, rust en balans wilt vinden.

Wil je erbij zijn op vrijdag 5 april? Meld je dan snel aan via deze LINK

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Mariska van Rijswijk is gepassioneerd trainer en coach op het gebied van mindset, lifestyle en leiderschap. Met enthousiasme integreert ze deze thema’s in haar eigen bedrijf en in haar baan als leidinggevende. Wonend in Den Hoorn is de kans groot dat je haar hardlopend met de hond tegenkomt in de polders van Midden-Delfland. Als het lekker weer is vind je haar buiten in de zon met een grote bak nicecream, gezond ijs op basis van bevroren bananen.

Mariska van Rijswijk is gepassioneerd trainer en coach op het gebied van mindset, lifestyle en leiderschap. Met enthousiasme integreert ze deze thema’s in haar eigen bedrijf en in haar baan als leidinggevende. Wonend in Den Hoorn is de kans groot dat je haar hardlopend met de hond tegenkomt in de polders van Midden-Delfland. Als het lekker weer is vind je haar buiten in de zon met een grote bak nicecream, gezond ijs op basis van bevroren bananen.

Wil je alvast kennis maken? Je vindt haar hier:

www.mariskavanrijswijk.com  bekijk vooral de blogs, en op Instagram https://www.instagram.com/mariska.vanrijswijk/