Onze nieuwe infrarood sauna staat voor je klaar!

Eindelijk is het zover; de nieuwe infrarood sauna is geïnstalleerd en is vanaf heden te gebruiken. We hadden natuurlijk al een Finse sauna en nu ook een infrarood sauna. Maar wat is dat nou het verschil tussen de twee?

In een Finse sauna wordt de lucht in de cabine opgewarmd. Je lichaam neemt die warmte op, waarna je begint te transpireren om je lichaamstemperatuur weer op peil te krijgen. In een infrarood sauna wordt de omgeving minder sterk opgewarmd omdat de infraroodstraler rechtstreeks op het lichaam werkt waardoor je lichaam warmer wordt dan de lucht in de cabine.

Infrarood sauna’s en Finse sauna’s hebben elk hun eigen positieve effecten op het lichaam. Voor beiden geldt, dat ze het lichaam doen transpireren waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Een infrarood sauna is vooral heel interessant voor mensen die last hebben van spier- en/of gewrichtspijn omdat het de doorbloeding van het lichaam bevordert. Door de plaatselijke stralingswarmte kan de temperatuur beter doordringen en versoepelen de spieren.

Een hete sauna is sowieso ideaal om weerstand op te bouwen tegen ziektes en om de conditie te trainen. Bovendien wordt je lichaam ontgift en werkt het ontspannend.

Verder is het goed om te weten dat de infrarood sauna ruimte biedt aan twee personen per sessie en met de ergonomische rugleuning zit je er ook nog comfortabel bij. Om een sessie te starten druk je op de knop, na 15 minuten gaat de sauna automatisch weer uit.

Neem dus bij je volgende bezoek je badkleding mee, en ontspan lekker in onze sauna’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *