Maak kennis met onze trainer Saskia

Vandaag aan het woord: onze jongste collega: Saskia Veldhoven. Deze 18-jarige topper blonk zo uit tijdens haar stage, dat ze na het schooljaar werd aangenomen als instructeur.

ALLROUND EN SASKIA: VERTEL EENS?

Ik kwam hier dus via mijn stage voor de opleiding Lifestyle, sport en bewegen. Ik was eigenlijk nog helemaal niet bekend bij Allround en dacht ik dat de club net als andere sportscholen was. Een ruimte vol met apparaten, waar de leden maar wat aanmodderen.

Dat beeld is compleet veranderd. 

Wat de club zo bijzonder maakt is dat er een bijzondere sfeer is waarin iedereen zich thuis voelt, een groot aanbod in verschillende groepslessen en het persoonlijk contact met enthousiaste instructeurs, waardoor de leden hun doelen veel makkelijker behalen!

Ik heb hier mega veel geleerd en ben enorm gegroeid en mag mezelf met trots groepsdocent noemen. Hopelijk komt daar ‘personal trainer’ en ‘voedingsconsulent’ bij.

WAT IS JOUW AMBITIE ALS TRAINER?

Wat me heel erg inspireert, is om deelnemers te zien groeien in de les. Op technisch gebied, vind ik de werking van spieren erg interessant. Hoe het lichaam precies beweegt en hoe je verschillen technieken kan toepassen om dat te optimaliseren.

Ik ben erg gemotiveerd om door te blijven groeien en hier meer over te leren. Ik zit in nu het examenjaar en wil volgend jaar HBO fysiotherapie studeren in Leiden. Ook zou ik graag willen doorgroeien in de verschillende groepslessen.

WELKE LES MOETEN LEDEN ECHT EENS PROBEREN?

BROGA! Het is een hele goede combinatie van kracht en mobiliteit waar iedereen aan kan deelnemen. De les kan voor iedereen positieve effecten hebben. Doordat je simpelweg beter leert bewegen, worden andere trainingen ook effectiever.

Ook is de Xco training een erg leuke les! Op zaterdag ochtend gaan we lekker naar buiten toe. Daar splitsen we in twee groepen: De walking en de running groep. Tijdens de les wordt er een combinatie gemaakt tussen wandelen/hardlopen en verschillende kracht oefeningen met de Xco buisjes. Het fijne van deze les is dat je het net zo zwaar kunt maken als je zelf wilt en dat er heerlijk ‘buiten’ wordt getraind.