Elaine over CX works

Sportcenter Allround lid Elaine is een vaste kracht tijdens de CXWORX trainingen in Studio Allround. Deze maand vertelt ze over haar ervaring met de ultieme core-training van Les Mills.

Waarom volg je juist deze les?

“Ik doe nu ongeveer een jaar lang standaard twee keer in de week CXWORX. Soms zelfs drie keer. Ik ben de les gaan volgen omdat ik langer en gerichter mijn core wilde trainen.

Wat vind je er zo leuk aan?

Het is echt hard werken, in die zin is het geen ‘leuke’les! Maar het harde werken geeft voldoening als je merkt dat bijvoorbeeld je plank steeds beter wordt. Dat maakt het dan juist leuk. Ik vind de muziek en oefeningen ook steeds beter worden. Door het goede coachen van de instructeurs haal ik meer uit de oefeningen. Je wordt gestimuleerd om net een stapje verder te gaan. Dat maakt het uiteindelijk toch wel een hele leuke les.

Waarom volg je juist deze les?

Met de CX pak je je gehele core aan, waardoor eigenlijk je hele lichaam beter gaat functioneren. Vooral bij Grit en Attack merk ik dat ik door CX stabieler en sterker ben. Als ik een aantal weken niet ben geweest, dan merk ik dat meteen! Als je dus een sterkere core wil en daarnaast  profijt wil hebben bij de rest van je trainingen, dan raad ik dit iedereen aan! Je moet het alleen niet erg vinden om een half uur te bikkelen.”

Waarom zou je deze les aanbevelen?

Daarnaast merk ik dat ik door het volgen van deze lessen profijt heb bij mijn andere lessen, die ik volg, vooral bij de Grit en Attack. De CX is zeker goed voor de balans en ik merk dat ik daardoor stabieler en sterker ben. Als ik een aantal weken dus niet ben geweest bijv. door vakantie, dan merk ik dit meteen aan mijn stabiliteit en kracht.

Met de CX pak je net weer een andere groep spieren aan. Dus wil je profijt hebben bij je andere lessen en vind je het niet erg om een half uur te bikkelen, dan raad ik dit iedereen aan.

Elaine