Word bloeddonor en red levens!

Sportcenter Allround vraagt samen met Sanquin Bloedvoorziening aandacht voor het belang van bloeddonatie.

Sanquin heeft op dit moment –met name in onze regio- veel nieuwe donors nodig. Om die reden is op 17 februari van 9.00 tot 11.00 uur een promotieteam van Sanquin aanwezig bij Sportcenter Allround, om onze leden te informeren en gelijk aan te melden.

Bloed en plasma is van levensbelang voor talloze patiënten. Zo gaat bijvoorbeeld 30% van al het donorbloed en 70% van alle bloedplaatjes naar kankerpatiënten. Daarnaast is bloed nodig voor bijvoorbeeld vrouwen na een zware bevalling, mensen die een auto-ongeluk hebben gehad of te vroeg geboren baby’s. Ook worden bestandsdelen uit bloed gebruikt als grondstof voor levensreddende medicijnen.

Bloed doneren; iets voor jou?

Heb jij al eens stilgestaan bij de mogelijkheid zelf bloed te doneren? Als bloeddonor heb je een enorme impact, met slechts een uurtje van je tijd per donatie. Ook fijn om te weten: met elke bloeddonatie worden je bloeddruk en bloedwaarden gecontroleerd. Zo help je niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Sluit je in 3 simpele stappen aan bij de bloeddonor community van Sanquin of kom op vrijdag 17 februari naar de club voor meer informatie:

1. Meld je aan op www.sanquin.nl/jointheclub

2. Je krijgt een medische check op locatie en datum naar keuze

3. Als uit de keuring blijkt dat je bloed kunt geven, ben je officieel donor. Je ontvangt een oproep voor je eerste donatie.

Feitjes over bloed doneren

– Vrouwen mogen tot 3 keer per jaar bloed doneren. Mannen maximaal 5 keer.

– Zodra jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep.

– Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.

– Bloed afnemen duurt 10 minuten.

– Verder beantwoord je vóór iedere donatie enkele medische vragen en wordt je hb-waarde en bloeddruk gemeten. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Na een uurtje sta je weer buiten.

– Er is een bloedbank gevestigd op 15 min. rijden van de sportschool, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een bloedbanklocatie vlakbij je huis.

Over Sanquin

In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *