Wandelen: geef jezelf een mentale boost!

De lente is begonnen en het is langer licht. Een prachtig scenario om ook lekker buiten de sportschool in beweging te komen! Een van onze favoriete bezigheden: wandelen!

Dat wandelen goed is voor je gezondheid is algemeen bekend. Je verbetert je conditie, je traint je longcapaciteit en je versterkt je spieren en botten. 

Wandelen vermindert gevoelens van stress

Wanneer je merkt dat je een nodige hoeveelheid stress hebt opgebouwd, ga dan vooral even te natuur in om te wandelen. Door te wandelen verlaagt het stresshormoon cortisol in je lichaam. Daarnaast blijf je door het wandelen meer in het hier en nu. Het gaat namelijk niet om snelheid en het zorgt ervoor dat je vertraagt en onthaast. 

Kijk maar eens hoe relaxed deze knappe vent eruit ziet!

Wil je lekker ontspannen, maar is wandelen (nog) niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog genoeg andere manieren om in beweging te komen en te ontspannen. Denk aan onze Body en mind lessen, of leef je een keer uit op een spinning fiets.

Wandelen in de natuur maakt je mentaal sterker

Door te wandelen in de natuur kun je je (negatieve) gedachten wegzetten door je te focussen op de omgeving en je eigen lichaam. Je komt tot rust door te luisteren naar de geluiden van de omgeving en bent even niet bezig met de dagelijkse hectiek. Wandelen door de natuur werkt dan ook meer ontspannen dan wandelen door de stad. Wandel in je eigen tempo en laat je niet afleiden door je telefoon. Na een half uurtje wandelen voel je je al beter. Rennen kan natuurlijk ook!

Wandelen zorgt voor meer creativiteit

Loopt je hoofd even helemaal vol en kom je er niet meer uit? Ook dan is het een goed idee om even naar buiten te gaan. Door te wandelen krijgen je hersenen meer zuurstof en leggen gemakkelijker nieuwe verbindingen. Hierdoor verbetert je creativiteit. Grote kans dat je boordevol nieuwe ideeën terug komt van je wandeling!

Wandelen verbrandt calorieën

Wist je dat je met een uur intensief wandelen al snel 240 kilocalorieën verbrandt? Het is dus ook meteen een goede manier om je conditie te verbeteren of het kan je helpen bij het afvallen. De kans is groot dat je hierdoor ook weer beter in je vel komt te zitten. Twee vliegen in één klap dus! 

Hou je niet van wandelen dan zijn er nog genoeg andere manieren om in beweging te komen en te ontspannen. Denk aan onze Body en mind lessen of leef je een keer uit op een spinning fiets.

Hou je voortgang bij

Behalve dat het leuk kan zijn om een digitaal dagboekje te hebben van wat je allemaal hebt gedaan en waar je bent geweest, kan het bijhouden van je activiteiten ook motiverend werken! 

Wist je dat in onze app een GPS tracker zit voor wandelen, maar ook voor fietsen en hardlopen? Ook kun je je wearable of andere apps koppelen om zo al je sportieve activiteiten bij te houden. Lees hier alles wat je met one app  kunt!

Gezonde gewoonte

Het zijn vaak de kleine dingen waar je dikke winsten kunt behalen. Denk bijvoorbeeld eens terug aan Marc’s verhaal over gezonde gewoontes.

Pak jij de fiets in plaats van de auto? Neem jij de trap in plaats van de lift? Maak je na het eten wel is een wandeling of plof je gelijk neer op de bank? Tel dat van een heel jaar maar is bij elkaar op! Dat zijn een hoop extra kcal. Die je kan verbranden.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, BEWEGEN! En heb je daar wat extra hulp bij nodig? Wij zijn er voor je! Spreek gewoon een van onze medewerkers aan, of laat het ons op een andere manier weten. We helpen je met alle liefde op weg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *