Supplementen: wel of niet?

Met gezond en gevarieerd eten kom je een heel eind. Maar de vraag is: eten we voldoende gevarieerd en krijgen we voldoende voedingsstoffen binnen? 

Vitamines, mineralen en spoorelementen zijn microvoedingsstoffen die onmisbaar zijn voor de groei, het onderhoud en een goede werking van het lichaam. Een voldoende inname ervan is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van chronische ziekten.

Er zijn bepaalde doelgroepen en situaties waarin het slikken van supplementen een overweging kan zijn, zeker bij gebrek aan de juiste elementen in het normale voedingspatroon.

Hieronder lichten we uit wanneer het verstandig zou kunnen zijn om extra voedingssupplementen te gebruiken.

In onze webshop scoor je bovendien op alle supplementen maar liefst 20% korting met de Black Friday Deals. Gebruik hiervoor bij het afrekenen de couponcode “BF20SUPP”

 

Verhoogde bloeddruk

Voldoende Omega 3 vetzuren zijn onontbeerlijk voor een gezonde bloeddruk. DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk. 

De gezondheidsraad adviseert daarom om minimaal 1 keer per week vette vis te eten. Visolie biedt ook een extra aanvulling van omega-3 vetzuren op jouw voedingspatroon.

Uit onderzoek met supplementen blijkt dat ongeveer 4 gram per dag EPA en DHA de systolische bloeddruk (bovendruk) verlaagt met ongeveer 4,5 mm Hg bij mensen met een verhoogde bloeddruk die verder geen medicijnen gebruiken.

In onze webshop hebben we een kwalitatief supplement hiervoor.

Bestel nu en claim je 20% korting met de code “BF20SUPP”

Doelgroep 50 tot en met 70 jaar

Er wordt geadviseerd dat vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar extra vitamine D bij slikken. Bij voorkeur vitamine D3.

Bij een tekort aan vitamine D kun je last hebben spierzwakte, pijn in de botten, moeilijk op kunnen staan en gemakkelijk brekende botten. Door de spierzwakte en last van je botten val je makkelijker.

Verder kan een tekort aan vitamine D en calcium botontkalking veroorzaken en osteoporose, dat is botontkalking en ernstige vorm. Dit speelt vooral bij vrouwen na de overgang. Ook bij osteoporose heb je een grotere kans om een bot te breken.

Aanbevolen: 10 microgram 50 tot 70 jaar en 20 microgram boven de 70 jaar.

In onze webshop hebben we een fantastisch supplement met Calcium en vitamine D3. Bestel nu en claim je 20% korting met de code “BF20SUPP” !

Mensen die veel sporten

Vitamine C wordt vooral geadviseerd voor mensen die veel sporten om de weerstand hoog te houden.

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C heeft een antioxidantfunctie en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade. Vitamine C is verder onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Aanbevolen: Dagelijks 200 mg

In onze webshop hebben we een fantastisch supplement met vitamine C. Bestel nu en claim je 20% korting met de code “BF20SUPP” !

Zwangere vrouwen (of vrouwen die zwanger willen worden)

Foliumzuur is belangrijk voor de ontwikkeling van het ongeboren kind en de aanleg van het ruggenmerg. Vrouwen die zwanger willen worden, wordt aangeraden elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken tot 10 weken in de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap wordt meer vitamine B12 verbruikt dan normaal.
Tijdens de zwangerschap zijn heel veel vitamines en mineralen belangrijk. De onderstaande tabel wordt aanbevolen door het voedingscentrum

SupplementWanneerHoeveel per dag*
Altijd gebruiken tijdens je zwangerschap
Vitamine DTijdens je hele zwangerschap10 microgram
FoliumzuurVanaf het moment dat je zwanger
wilt worden tot 10 weken zwangerschap
400 microgram
Gebruiken in overleg met je verloskundige als je via je voeding niet voldoende binnenkrijgt
JodiumTijdens je hele zwangerschapMaximaal 200 microgram
CalciumVanaf week 20 van je zwangerschap1.000 milligram
Omega-3 (vis)vetzuur DHATijdens je hele zwangerschap als het niet lukt om 2 keer per week vis te eten250-450 milligram DHA

Black Friday Deals: 

Voer bij het afrekenen de couponcode “BF20SUPP” in en ontvang deze 20% korting!

Vegetariërs en veganisten

Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten geen vlees. Veganisten nemen helemaal geen dierlijke producten. En flexitariërs eten op sommige dagen geen vlees.

Je kunt prima minder of helemaal geen vlees eten, als je andere producten neemt met voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12.

Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten.

Mensen die weinig of zelfs geen dierlijke producten tot zich nemen doen er daarom goed aan vitamine B12-supplementen te slikken.

In onze webshop hebben we een fantastisch B12 supplement. Bestel nu en claim je 20% korting met de code “BF20SUPP” !

Geen of weinig vis

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis (visvetzuren) binnen te krijgen. Hiermee verklein je de kans op hart- en vaatziekten. De Omega 3-vetzuren zorgen namelijk voor gezonde bloedvaten en hebben ook een gunstig effect op de bloeddruk. 

Eet jij geen vis, dan is het nemen van een visolie supplement de oplossing.

Claim nu je korting met de code “BF20SUPP” en bestel Arctic sea visolie! 

Onrustige darmen

Veel mensen hebben last van onrustige darmen. 

Wat en wanneer je eet kan heel erg bepalend zijn. Ook genetische aanleg en gevoeligheid voor bepaalde producten speelt een grote rol. 

Belangrijk is dat de darmen in balans zijn. Hierbij kan een supplement zoals aloë vera helpen. 

In onze speciale aloë vera gel 99,7% pure aloë vera zit de stof saponine, die zorgt voor een gezonde darmflora. Daarnaast bevat de aloë vera meer dan 200 werkzame bestanddelen die een goede aanvulling kunnen zijn op onze dagelijkse voeding.

Claim nu je korting en bestel Aloe Vera gel. We hebben een pure variant, en een variant met een lekker smaakje

Bestel nu en claim je 20% korting met de code “BF20SUPP”

Tot slot: Supplementen kunnen een aanvulling zijn op onze dagelijkse voeding maar geen vervanging. Wil je meer informatie over supplementen, kom dan gerust even langs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *