Sporter in de spotlight

De Slimste Mens sport bij Allround!

Deze Allrounder ken je misschien van tv! Peter Hein van Mulligen (47) is woordvoerder van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), en verschijnt regelmatig voor de camera van de NOS om economische vraagstukken toe te lichten. Daarnaast geniet hij ook nog de titel van ‘De Slimste Mens’, nadat hij de finale van het gelijknamige tv-programma won. Vandaag voelen we deze slimmerik aan de tand in Sporter in de Spotlight!

Je bent bijna een celebrity! Hoe voelt dat?

(red: lachend) Het is niet zo dat ik op straat herkend wordt hoor omdat ik zo nu en dan op de buis verschijn. Na mijn studie economie ben ik gaan werken voor het CBS. Uiteindelijk werd ik daar woordvoerder. Zodra er op het gebied van de economie wat te melden valt voor Nederland, komt de NOS vaak bij ons terecht. Als woordvoerder sta je dan uiteindelijk voor de camera. Na mijn deelname aan ‘De Slimste Mens’, werd ik overigens soms wel door vreemden herkend. Na verschillende rondes te hebben gewonnen, kwam ik in de finale terecht. En ja hoor, dat ging zo goed dat ik de finale won en gekroond werd tot de slimste mens. Daar ben ik best trots op.

Hoe ben je begonnen met fitness?

De kennismaking met fitness was tijdens studietijd in Groningen.  Krachttraining en bewegen op muziek. Na verloop van tijd kwam ik met mijn gezin in Delft wonen. Mijn echtgenote en de buurvrouw kwamen toen bij Allround terecht, nog op de oude locatie aan de Rijksstraatweg. Ik volgde al snel. Begonnen met individueel fitness, maar nu doe ik samen met mijn dochter groepstrainingen.

Waarom groepstrainingen?

Daar kan ik vooral mijn dochter voor danken. Zij wilde ook wel eens mee, maar had niet zo’n zin in de apparaten. Toen hebben we samen verschillende groepslessen gedaan. De HIIT kwam als leukste uit de bus. Die doen we nu twee keer in de week samen. In een dik half uur doe je allemaal verschillende oefeningen en komt iedere spiergroep langs. Omdat individuele oefeningen kort zijn wordt het nooit saai. Normaal doe ik alleen krachttraining en de cardio-apparaten, dan is HIIT plezierig anders.

Hoe heb je de Corona periode ervaren op sportief gebied?

Ik ben niet zo’n gedisciplineerde sporter en helaas krijg ik bij het hardlopen snel last van mijn knieën en enkels. Allround heeft me enorm geholpen door het beschikbaar stellen van een roeiapparaat. Dit heeft er voor gezorgd dat ik een roeiapparaat hebt aangeschaft waar nu het hele gezin gebruik van maakt. Maar het sporten bij Allround blijft toch het leukste, ik ben erg blij dat de sportschool weer open is.

Wat vind je er zo leuk aan?

Vooral de goede sfeer. Er heerst geen macho gedrag en alle leeftijden door elkaar gaan prettig met elkaar om, ik ga er echt met plezier naar toe. Als je lid bent van een sportschool is dat toch een stok achter de deur om te gaan sporten. Ik merk zelf in ieder geval dat ik die stok nodig heb. Ik zou dus eigenlijk niet zonder kunnen.

Bedankt Peter Hein!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *