Jeffrey’s bananenbrood

Wat is een gezond tussendoortje?

Het is een vraag die ik van veel leden krijg.

Als je het aan mij vraagt, zijn er voldoende alternatieven alleen maken we vaak geen gezonde keuzes. Voor een gezonde lifestyle moet je wat over hebben.

Mijn volgende recept is één van mijn favorieten. Het is voedzaam, gezond en ook nog eens geschikt voor de lekkere trek. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld later in de middag toch gaat snoepen. En als het klaar is, kun je het ook nog invriezen zodat je wanneer je wilt op een later tijdstip een stukje kan nemen.

Bananen brood à la Jeff

Benodigdheden?

  • Soja melk 1 ½ eetlepel (liefst ongezoet)
    • Bak poeder 2 theelepels
    • 2 eieren
    • 3 bananen (middelgroot)
    • 3 eetlepels Agave siroop (honing is een alternatief)
    • 100 gram vermalen havermout (in de blender of keukenmachine)
    • 80 gram meel (speltmeel, tarwemeel, roggemeel, volkoren meel enz.)
    • 3 eetlepels kokosvet
    • bakvorm

Aan de slag!

Stap 1

Zet de oven aan op 175/180 graden

Stap 2

Prak de bananen fijn met een vork. Mix dit met de eieren, de agavesiroop, kokosolie en de sojamelk tot een glad beslag.

Stap 3

Voeg de gemalen havermout het meel en bakpoeder toe. Mix ook dit tot een glad beslag.

Stap 4

Bij stap 5 kun je extra ingrediënten toevoegen. Ik zelf voeg altijd extra’s toe zoals pompenpitten, chiazaad, rozijnen, cacao nibs, geraspte kokos enz. Je kan het zo gek niet verzinnen. Zo kun je je er je eigen twist aan geven.

Stap 6

Vet de bakvorm in met boter. Giet het beslag in de bakvorm en plaats het ongeveer 53 minuten in de oven. Daarna een uurtje laten afkoelen.

Neem dan gelijk een lekker stukje als die nog warm is. Eet smakelijk!

 

2 gedachten over “Jeffrey’s bananenbrood”

  1. Angelique simons

    Leuk dat je dit doet Jeffrey, ik zie het recept wel vaker maar dan niet met lactosevrije en glutenvrije ingrediënten dus dan laat ik het weer zitten. Nu ga ik het echt eens maken ! 👍

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *